| spekulace na červen | |
|
+3Radek Wolfram velkámedvědice 7 posters |
Autor | Zpráva |
---|
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: spekulace na červen Sat May 24, 2008 12:00 am | |
| | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: spekulace na červen Sat May 24, 2008 1:59 am | |
| | |
|
| |
Wolfram Investor
Poeet p?íspivku : 61 Registration date : 06. 04. 08
| Předmět: Re: spekulace na červen Sat May 24, 2008 10:52 pm | |
| Díky za návrhy. Při mých objemech ale půlku očekávaného výnosu sežerou poplatky Ať se daří! | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: spekulace na červen Sun May 25, 2008 1:36 am | |
| To nejsou konečné zisky,jsou to minimální zisky při poklesu podkladu a neproražení knock inu,tedy ochrana při pádu.Při růstu v prvním případě jdeš po cap,což je asi sedum % za měsíc,jestli investuješ malé částky a poplatky Tě sežerou třeba procento,zůstane Ti 6% za měsíc,tudíž p.a. 72%. V druhém případě jde opět o ochranu,při zisku participuješ až do nebe,cap chybí.Nezdá se ti zajímavé? Směrem dolů až do 14% neztratíš nic a při růstu vyděláváš.To je v každém případě lepší jak investice do podkladu,ne?oo)) To nemluvím o tom,že už při 100000 částce je poplatek za nákup a prodej dohoromady půl %...
Naposledy upravil velkámedvědice dne Sun May 25, 2008 2:35 pm, celkově upraveno 1 krát | |
|
| |
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: spekulace na červen Sun May 25, 2008 11:43 am | |
| Ahoj musím souhlasít s VM při částkách 5000-10000 Euro jsou poplatky za každý obchod desetiny procenta to víc už vezmou daně. O vyších částkách ani nemluvě. Ale i tak se skutečné výnosy za p.a. pohybují mezi 20-40% p.a.. Dle toho jak se vyvíjel trh. Tohle je opravdu pro mě nová rovina obchodování která se mi velmi líbí. PS: to VM koutek matematiky pokud reinvestuješ oněch 6% zisků za měsíc (fakticky tak za 40dnů) tak to máš zisk 1,06^12 = výsledná částka 201% zisk 101% p.a. nikoliv 72%. Alespoň tak bych to dělal ja:D | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: spekulace na červen Sun May 25, 2008 2:34 pm | |
| Ahoj Radku!!
JJ.Efekt nabalující koule vůbec neberu v potaz.oo))Vůbec výpočty pálím z hlavy a schematizuji pro jednoduchost demonstrace.T.j. 6x12 je 72% původní investice.Máš pravdu ,že při opakování postupu investuješ čím dál větší částku,tudíž zisk je větší..oo))
Měj se | |
|
| |
Wolfram Investor
| Předmět: Re: spekulace na červen Mon May 26, 2008 1:30 am | |
| Ahoj, taktika je to zajímavá, to tedy ano. Můj problém je spíš těch 5000-10 000 Eur Ale jak to tedy bude pro uvedené příklady? Ten první CG64LL na DivDAX: Bonus: 188, Cap: 195, současný stav DivDAXu: 144.9, současná cena papíru: 18.23 (poměr 0.1). Pokud tedy nedojde k proražení spodní bariéry 128 a zároveň bude DivDAX pod 188, bude zisk 0.57 Eur čili 3.1%. Pokud by DivDAX přelezl 195, byl by zisk 1.27 Eur čili oněch 7.0%. K tomu by ale DivDAX musel do 27.6. vyrůst o 35%. Ne, že by mě to nepotěšilo, ale zdá se mi to jaksi nepříliš pravděpodobné. Do druhého bonusu CG24YN se už pouštět nebudu Je v mé úvaze nějaká chyba? Zdar W. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: spekulace na červen Mon May 26, 2008 3:57 am | |
| Ahoj !!
To máš pravdu!!
Reálný zisk je tedy,pokud nemůžeš otevřít aspoň 120000 pozici jako já,pak by byl poplatek 0,45%,to je zisk 3,1 mínus O,45 rovná se 2,65%.Maturita 27.6.To je za měsíc.2,65 krát 12 p.a. 31,8%. Určitě pak můžeš otevřít pozici ve velikosti 5OOOO.Po odečtení procentního poplatku Ti zůstane 2,1 krát 12 to je 25,2%.Závěrečná otázka zní.Je to málo,nebo vzhledem k nejisté době víc než dost,aŤ už je zisk p.a. 20 nebo 30%?
Měj se | |
|
| |
Wolfram Investor
| Předmět: Re: spekulace na červen Mon May 26, 2008 5:12 pm | |
| Ahoj VM, já s tebou souhlasím a systém se mi líbí. Chtěl jsem si jen ověřit správnost svých propočtů. Díky. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: spekulace na červen Tue May 27, 2008 11:32 am | |
| | |
|
| |
Nimrod Investor
Poeet p?íspivku : 67 Registration date : 14. 06. 07
| Předmět: Re: spekulace na červen Wed May 28, 2008 3:22 pm | |
| - velkámedvědice napsal:
- Nákup CG64LL
Ahoj VM, tuhle jste mně nepřizvali do party na scl5tn, a scl5tm, tak jsem se přizval sám, mám k tobě dotaz, na obou mám asi jako vy cca.skoro 2 eura, co myslíš počkat do toho cca.10.6. jak by se mělo nebo je odstřelit ? Díky za názor a radu. Lovu zdar. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: spekulace na červen Wed May 28, 2008 11:39 pm | |
| Ahoj Nimrode!!
Zbývá tam jeden a půl burzovního týdne,podržím.Já příští týden zásadní korekci na indexech nečekám.Tento týden jsem prodával začátkem reverzi a kupoval longy.Jelikož v pondělí na půl měsíce odlétám,budu se definitivně rozhodovat v pondělí.To bych chtěl prodat nějaké longy/možná turbo na erste,pěkně dnes poskočilo/ a nakupovat bonus reverzy ty jsem při výklesech vyprodal a teď nakupuji hlavně CG31XB na zajištění.Na zajištění se mi líbí i CB4DVE,ten lze koupit jen burze,u emitenta vyprodán.Možná si zobnu i ostřejšího AA0FHY.Na spekulace pak je vhodný volatilní DB1BQQ.Měl by si brachu taky zajišťovat.Podívej na corridory SG3FZC a MLODKQ.Láká mmně i otevřít trošku uhlí,i když je vysoko.Možná teď pár procent zkoriguje. Kdyby mi vývoje trhu nedali za pravdu a prodával bych,v pondělí ještě před odletem Ti dám vědět... PS Ale víš jak je to v bibli "Jak Ty chceš,ne jak já chci oo))".Pan Werich by dodal,myslet je toliko hovno vědět..Tož tak.
Lovu zdar
NEJEDNÁ SE O INVESTIČNÍ DOPORUČENÍ!!!AUTOR JE ZVÍŘE!!! | |
|
| |
Nimrod Investor
| Předmět: Re: spekulace na červen Thu May 29, 2008 11:15 am | |
- Ahoj Nimrode!!
Zbývá tam jeden a půl burzovního týdne,podržím.Já příští týden zásadní korekci na indexech nečekám.Tento týden jsem prodával začátkem reverzi a kupoval longy.Jelikož v pondělí na půl měsíce odlétám,budu se definitivně rozhodovat v pondělí.To bych chtěl prodat nějaké longy/možná turbo na erste,pěkně dnes poskočilo/ a nakupovat bonus reverzy ty jsem při výklesech vyprodal a teď nakupuji hlavně CG31XB na zajištění.Na zajištění se mi líbí i CB4DVE,ten lze koupit jen burze,u emitenta vyprodán.Možná si zobnu i ostřejšího AA0FHY.Na spekulace pak je vhodný volatilní DB1BQQ.Měl by si brachu taky zajišťovat.Podívej na corridory SG3FZC a MLODKQ.Láká mmně i otevřít trošku uhlí,i když je vysoko.Možná teď pár procent zkoriguje. Kdyby mi vývoje trhu nedali za pravdu a prodával bych,v pondělí ještě před odletem Ti dám vědět... PS Ale víš jak je to v bibli "Jak Ty chceš,ne jak já chci oo))".Pan Werich by dodal,myslet je toliko hovno vědět..Tož tak.
Lovu zdar
NEJEDNÁ SE O INVESTIČNÍ DOPORUČENÍ!!!AUTOR JE ZVÍŘE!!! Díky moc dravče, máš pravdu, budu to sledovat a podržím, koukám dnes po ránu jak od emitenta opět poskočili, též souhlasím s tím, že nezajišťuju, po této akci udělám nápravu a něco z toho co jsi mi doporučil k zajištění použiju. Nic jiného totiž nemám, k dispozici, visím v šortkách na zlatě a ropě. Díky a v letadle nelov, při tvé váze v letadle při skákání po kořisti ze strany na stranu by jsi ho rozhoupal. Lovu zdar. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: spekulace na červen Thu May 29, 2008 11:54 am | |
| Ahoj Nimrode!!
Pokud mne nakrmí hned po startu,nic nehrozí,budu v klidu hybernovat..oo)) | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: spekulace na červen Thu May 29, 2008 12:31 pm | |
| Ahoj Nimrode!!
Podklad dnes klesl o dividendy,ochrana zůstává asi 10,5%.Papír přesto získal polovinu zbývajícího bonusu,ale 1,7% za týden je pořád ve hře... | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: spekulace na červen Mon Jun 02, 2008 11:14 am | |
| Ahoj Nimrode!!
Slíbil jsem Ti,že dám vědět.Ten France telecom jsem ráno prodal,zůstává tam už jen Třičtvrtě procenta,tak jsem využil nižšího poplatku a peníze ještě někam před odletem fouknu.ať vydělávají...
Měj se hezky | |
|
| |
Nimrod Investor
| Předmět: Re: spekulace na červen Mon Jun 02, 2008 12:38 pm | |
- Ahoj Nimrode!!
Slíbil jsem Ti,že dám vědět.Ten France telecom jsem ráno prodal,zůstává tam už jen Třičtvrtě procenta,tak jsem využil nižšího poplatku a peníze ještě někam před odletem fouknu.ať vydělávají...
Měj se hezky Díky VM jdu to objednat taky, i když to už asi tak dobrý nebude, uvidím. A nezapomeň v letadle nedělat boky jak ten krtek na kolejích. Lovu zdar. | |
|
| |
Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: spekulace na červen Tue Jun 03, 2008 2:39 am | |
| - Nimrod napsal:
- Díky VM jdu to objednat taky, i když to už asi tak dobrý nebude, uvidím. A nezapomeň v letadle nedělat boky jak ten krtek na kolejích. Lovu zdar.
Ahoj kluci, já zatím ten FT držím ... dnes ráno jsem promeškal možnost prodat za 28,30, papír potom vyklesal pod 28,00 a to už se mi prodávat nechtělo ... Do konce obchodování se dostal zpět na 28,20 - upside je sice již jen 1 %, ale do maturity zbývá pouze 6 obchodních dní a ochrana je stále skoro 9 %, takže očekávám výrazný vliv časového faktoru - pokud tedy nebude masakr na podkladu, neměl by jít papír výrazněji dolů ... Pablo | |
|
| |
LM Investor
Poeet p?íspivku : 23 Registration date : 14. 11. 07
| Předmět: Re: spekulace na červen Sat Jun 14, 2008 12:07 am | |
| Ahoj spekulanti, nevím, kdo z vás sledoval ten FT až do konce, ale byli mezi námi truhlíci-já, kteří se v domnění "jistoty" vyplacení bonusu bezstarostně věnovali předvíkendovým radostem a v páteční večer pak jen nevěřícně zírali na monitor. Sympatický zisk 11% za pár dní se díky brutálnímu poklesu podkladu přetočil do -11% (bariera byla 17,50 a podklad klesl na 17,75). Nakonec jsem pondělním prodejem se štěstím uhrál 1% zisku. Bonus nakonec dopadl dobře, ale raději jsem vzal toho vrabce v hrsti. V souvislosti s tím mám otázku na terminologii.(zda správně chápu) Letzter Börsenhandelstag - naposledy mohu koupit Bewertungstag - emitent vyhodnotí Laufzeit - a zde otázka. Laufzeit je cca o týden dále než Letzter Börsenhandelstag, tedy co se může stát v této době? Mohu během toho týdne ještě odprodat ? Riskuji v této době ještě pokles podkladu na knock in, či již jen bezstarostně čekám na vypořádání? Pěkný večer všem LM | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: spekulace na červen Mon Jun 16, 2008 8:13 pm | |
| Ahoj!
Mezi posledním obchodním dnem a termínem výplaty by si mněl jen bezstarostně čekat.. | |
|
| |
lemming Investor
Poeet p?íspivku : 221 Registration date : 14. 10. 07
| Předmět: Re: spekulace na červen Mon Jun 16, 2008 8:31 pm | |
| Ale kdyz je Bewertungstag treba tyden po Letzter Börsenhandelstag, tak bezstarostne cekat nemuzu ale naopak se musim klepat jestli nebude bariera prorazena bez moznosti neco delat, ne? | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: spekulace na červen | |
| |
|
| |
| spekulace na červen | |
|