| Evropské sektor/Style/Size indexy | |
|
|
Autor | Zpráva |
---|
Piti Investor
Poeet p?íspivku : 373 Age : 48 Localisation : Holýšov Registration date : 06. 11. 07
| Předmět: Evropské sektor/Style/Size indexy Sun May 11, 2008 10:51 pm | |
| Tabulka zhodnocení sektor/style/size evropských indexů z rodiny Dow Jones za různá období (1 týden - 20 let) k 8.5.2008. Tato tabulka zatím není součástí pravidelných statistik akciových, komoditních indexů a komodit, je zatím ve fázi vývoje. | |
|
| |
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| |
| |
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: Evropské sektor/Style/Size indexy Mon May 12, 2008 1:53 am | |
| | |
|
| |
Piti Investor
Poeet p?íspivku : 373 Age : 48 Localisation : Holýšov Registration date : 06. 11. 07
| Předmět: Re: Evropské sektor/Style/Size indexy Mon May 12, 2008 10:05 am | |
| Ano, teoreticky to tak vypadá, ale když se zamyslím, jak se všechno z papírové podoby převádí do elektronické, tak nevím. Co se týká dřeva, tak může být situace jiná - využití ve stavebním průmyslu. Bohužel evropské sektorové indexy už se nedají rozklíčovat jemněji, uvidím jak to bude vypadat u amerických. Dle číselníku ICB se tento sektor rozpadá na Forestry a Paper, ale na www.stoxx.com tyto indexy nejsou kotovány. Co se týká zminovaného indexu World Timber return, ten také mám v evidenci, zatím jen s historií zhodnocení max. 1 rok. Za 1 rok vykázal v EUR zhodnocení -26,4%, za 6 měsíců -17,9%. | |
|
| |
jannastas Investor
Poeet p?íspivku : 296 Localisation : Zlín Registration date : 31. 12. 07
| Předmět: Re: Evropské sektor/Style/Size indexy Mon May 12, 2008 12:09 pm | |
| Obdivuhodná a zajímavá práce. Pokud jde o dřevařský průmysl tak bych byl opatrný, velká část evropského dřeva se vyvážela do USA a v současné době se export zastavil. Pokud se v americe znovu rozjede výstavba domů, tak se stane dřevařský průmysl zajímavějším. Pokud jde o papír tak tam je zajímavé to, že čím víc informací je v elektronické podobě, tím je spotřeba papíru větší. | |
|
| |
Piti Investor
| Předmět: Re: Evropské sektor/Style/Size indexy Mon May 12, 2008 12:13 pm | |
| | |
|
| |
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Evropské sektor/Style/Size indexy Mon May 12, 2008 12:48 pm | |
| Já to myslel jen jako vtip:D V Evropě jsou celulozky a papírny na zavření čeká je podobný osud jako textilky a silné Euro je jen doráží.
Dřevařské firmy díky přísným zákonům v Evropě nemají na růžích ustláno. Takže pokud chcete do dřeva tak doporučuji akcie za Atlantikem. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: Evropské sektor/Style/Size indexy Mon May 12, 2008 1:05 pm | |
| Ahoj!!
Ani já ten nákup nedoporučoval.Proto jsem uvedl jen link na dřevo bez komentáře.Abych se Radka nedotkl.Nebo zase napíše,že jsem větší lhář než on..oo))Dle mého je milion atraktivnějších příležitostí... | |
|
| |
Piti Investor
| Předmět: Re: Evropské sektor/Style/Size indexy Mon May 12, 2008 1:15 pm | |
| Když se dívám na tržní kapitalizaci amerických subsektorů DJ U.S. Paper a DJ U.S. Forestry, tak se řadí k těm nejmenším, 90% subsektorů má větší tržní kapitalizaci - DJ U.S. paper 15 mld. USD, DJ U.S. Forestry 13 mld. USD | |
|
| |
Piti Investor
| Předmět: Re: Evropské sektor/Style/Size indexy Mon May 12, 2008 2:57 pm | |
| I když to sem úplně nepatří, ale protože jsem nakousli americké sektory přikládám tabulku tržní kapitalizace jednotlivých amerických subsektorů Dow Jones U.S. dle klasifikace ICB = Industry Classification Benchmark. Data jsou cca z počátku minulého týdne. | |
|
| |
Piti Investor
| Předmět: Re: Evropské sektor/Style/Size indexy Mon May 12, 2008 7:54 pm | |
| Pro porovnání přikládám obrázek tržní kapitalizace jednotlivých evropských subsektorů Dow Jones Stoxx dle klasifikace ICB = Industry Classification Benchmark. Data jsou cca z počátku předchozího týdne a také v USD. | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Evropské sektor/Style/Size indexy | |
| |
|
| |
| Evropské sektor/Style/Size indexy | |
|