|
| Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí | |
|
+6Wolfram Véna Pablo jannastas jiran07 velkámedvědice 10 posters | |
Autor | Zpráva |
---|
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Wed Apr 09, 2008 4:43 pm | |
| Jednou z možností,jak se nestresovat vývojem trhu a profitovat,jsou tržně neutrální produkty.Představím alfa expres.Pricipem je srovnávání dvou podkladů vůči sobě,přičemž je jejich jednotlivý absolutní výkon irevalentní.Důležité je vhodnost dvou vybraných podkladů,někdy míchají emitenti hrušky z jablky. V následujících třech expresech se jedná o srovnávání výkonu DiviDaxu z Daxem.Objektivní je přiznat,že se při výpočtu používá index diviDaxu bez dividend,na rozdíl od samotného daxu. Při zpětném srovnávání indexů v drtivé většině dividendový vítězí,nemluvě o složitých dobách,kdy jsou dividendové akcie obecně odolnější.
CS0AHT Expres DiviDax/Dax 98
Rozhodné dny
28.4.08 115eur 27.04.09 130 eur 26.4. 10 145 eur 26.4.11 160 eur 26.4.12 175 eur
98 v názvu znamená,že stačí ,aby divi dosáhl 98% zhodnocení Daxu v rozhodný den.Zde se naskýtá slušná spekulantská příležitost s ochranou.Za 16 dnů je první rozhodný den,kdy bude vyplaceno 115 eur,cena teď 100 eur.Momentálně by k výplatě došlo,protože divi prohrává O 1,5%!!! Ovšem ta 0,5% vzdálenost nic neznamená.Kdyby spekulace nevyšla,investor koupí za 100 a příští termín,za rok, 130 eur.viz tabulka,obdrží. Další termíny jsem uvedl,přičemž v posledení rozhodný den platí navíc ochrana 25%,kdy obdrží investor vklad zpět. Nevím o období,kdyby divi dlouhodobě prohrával...
Pokud by vstup na krátko nevyšel,investor by nechtěl čekat rok,může přestoupit do CS0AJT
CSOAJT alfa expres 96
Z názvu vyplývá větší ochrana ,proto menší navyšování bonusů.
13.10.08 110 EUR 19.6.09 120 eur 13.10.10 130 eur 13.10.11. 140 eur 13.10.12 15O eur
Při dnešním nákupu za 98 eur dělá zisk za půl roku 12,3%, 25% p.a. /při dnešním stavu dojde k výplatě/
Posledním mazlíkem stojícím za úvahu je expres 91,2
CS0AL2
Emitent byl štědrý.Ochrana umožňuje k zisku i ztrátu 8,8%!!!! Cena dnes 101 eur Liegt die Performance des DivDAX® an einem der ersten Rückzahlung: fünf Beobachtungstage auf oder über 91,2% der dann festgestellt 22.05.2009 115,0% des Nominalbetrages 12,99% p.a. 23.06.2009 130,0% des Nominalbetrages 23,76% p.a. 21.05.2010 145,0% des Nominalbetrages 18,87% p.a. 20.05.2011 160,0% des Nominalbetrages 16,15% p.a. 18.05.2012 175,0% des Nominalbetrages 14,50% p.a. Rückzahlung Liegt die Performance des DivDAX® auf oder über 91,2% am Laufzeit- der DAX®-Performance:3) Nominalbetrag plus die tatsächliche ende: Outperformance, mind. aber 190,0% des Nominalbetrages (Mindestrendite 13,30% p.a.2)). Liegt sie unter 91,2%, aber auf oder über 75,0% der zum Laufzeit ende festgestellten DAX®-Performance:3) 100,0% des Nominalbetrages.
Tyto produkty patří do pf z hlediska diversifikace a nízké korelace ze zbytkem PF
NELZE BRÁT JAKO INVESTIČNÍ DOPORUČENÍ.AUTOR JE NENAPRAVITELNÝ CHVASTOUN!!! | |
| | | jiran07 Investor
Poeet p?íspivku : 107 Registration date : 27. 01. 08
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Wed Apr 09, 2008 5:52 pm | |
| Ahoj, kdo by chtěl investovat do těchto certifikátů doporučuji si přečíst článek ZJ 4/08. Jak píše VM je nutné vzít v úvahu rozdílnost indexů (price x performance). Startovní čára pro divDAX začíná o cca 3,4 % níže a každým rokem se snižuje za 4-5 roků cca 15%. Pro hráče je ale 28.4.08 je zatraceně blízko. Vzhledem k tomu, že do toho nepůjdu, tak to určitě vyjde :-). | |
| | | jannastas Investor
Poeet p?íspivku : 296 Localisation : Zlín Registration date : 31. 12. 07
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Wed Apr 09, 2008 6:02 pm | |
| Jestli tomu dobře rozumím, tak je to něco podobného jako spready v komoditách a navíc jsou zajištěné. Možná něco zobnu... | |
| | | velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Wed Apr 09, 2008 6:08 pm | |
| Pro objektivitu http://www.zertifikatejournal.cz/download/journale/ZJ_CZ_0804.pdf ZJ má ve svém portfoliu CSOAJT,z hlavy pod 2 %,dále CS0AL2 asi 3,5%. Tedy celkem přes pět procent.CSOAHT jsem uvedl jako spekulaci z možným přestupem,pokud zisk na krátko nevyjde.U CSOAJT,může divi prohrát o 4%,tím jsou vymazány dividendy. U CS0AL2 může k zisku vzniknout discount až 8,8 %.Dva a půlkrát více než dividendy.... | |
| | | Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Wed Apr 09, 2008 9:35 pm | |
| Ahoj bratře !
Certifikáty, které zde uvádíš, jsou asi to NEJ z toho, co současná nabídka tržně neutrálních alfa expressů nabízí ... Teorie zní velmi lákavě, v podstatě lze profitovat bez ohledu na vývoj trhů - jde jen o porovnání dvou podkladů a k zisku stačí, aby ten první rostl více či klesal méně než druhý ... Nutno podotknout, že poslední měsíce tomuto typu investice příliš nepřály a zdá se, že většina z těchto papírů (mám na mysli alfa expressy obecně) je nyní ve více či méně hlubokém mínusu ... Důvodem je jistě poněkud extrémní chování trhů, kdy i dividendové stálice jako je např. Deutsche Telekom či jiné zaznamenaly v posledních měsících pokles o 30 i více procent, zatímco hlavní německý index spadl jen o asi 20 procent ... Toto je však skutečně extrémní období, historie jinak ukazuje, že v "normálních" dobách je tomu naopak a dividendové akcie obvykle (ne třeba každý rok, ale v několika letech prakticky vždy) hlavní index porazí ... dokonce jsou pro tuto strategii příznivější trhy (normálně) klesající, protože divi akcie jsou vůči poklesům obvykle odolnější a ztrácejí tedy méně ... naopak euforicky rostoucí trhy a zaslepený bulltrend (jako například první polovina roku 2007) by mohly tuto strategii ohrozit ... Důležité je porovnávat relevantní podklady, což je u těchto tipů splněno (diviDAX versus DAX), handicap cca 3,4 % v podobě nezapočítaných dividend je částečně kompenován různě velkou ochranou zakomponovanou ve struktuře těchto expressů ...
Osobně se mi nejvíce líbí hned první Tebou jmenovaný "spekulantský" CS0AHT - první rozhodný den již za cca 2 týdny, indexy jsou zatím zhruba fifty fifty, takže krátkodobě je to opravdu ryzí spekulace - možnost vydělat 15 % za 16 dní je však lákavá (:o)) ... Nicméně dlouhodobě je to dle mého více než nadějná investice navíc pro případ, že by diviDAX ani v jednom ze 4 dalších rozhodných dní nevyhrál, je zde ona ochrana 25 % zaručující alespoň návratnost investice ... Chtěl jsem tento papír dnes koupit, ale lze to již pouze na burze ve Frankfurtu a zatím se mi to za mnou nabídnutou cenu 102,50 euro nepodařilo ... Jinak se mi líbí i CS0AL2, u kterého je díky nabízené velkorysé ochraně 8,8 % výplata bonusu již v prvních letech opět o mnoho pravděpodobnější ... Hezký večer !
Pablo | |
| | | Véna Investor
Poeet p?íspivku : 41 Registration date : 09. 03. 08
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Thu Apr 10, 2008 8:36 am | |
| - velkámedvědice napsal:
- Pro objektivitu
http://www.zertifikatejournal.cz/download/journale/ZJ_CZ_0804.pdf
ZJ má ve svém portfoliu CSOAJT,z hlavy pod 2 %,dále CS0AL2 asi 3,5%. Tedy celkem přes pět procent.CSOAHT jsem uvedl jako spekulaci z možným přestupem,pokud zisk na krátko nevyjde.U CSOAJT,může divi prohrát o 4%,tím jsou vymazány dividendy. U CS0AL2 může k zisku vzniknout discount až 8,8 %.Dva a půlkrát více než dividendy.... Marně se snažím najím na Inetu zdroj, z kterého čerpáš informace o struktuře portfolia ZJ. Můžeš mi prosím poradit, kde je možné informace o portfoliu najít. Dík. | |
| | | Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Thu Apr 10, 2008 11:11 am | |
| | |
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Thu Apr 10, 2008 12:06 pm | |
| Ahoj Véno!
Když se podíváš do sekce portfolia PF,najdeš ve vyváženém pF ABN2BF v největší pozici 12%.V konzervativním naopak najdeš Dividax/Dax.Vůbec se v této sekci dají najít zajímavé strukt. produkty.
PS zpřesňuji.ZJ má k dnešnímu dni, /velikost pozic se mění/,CS0AL2 ve výši 3%. | |
| | | Véna Investor
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Thu Apr 10, 2008 12:30 pm | |
| Díky za linky. Prosím ještě o upřesnění, kde na stránkách ZJ se dají tyto linky najít. Začínám si trochu připadat jako blbec , protože je tam pořád nikde nevidím a nevidím. | |
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Thu Apr 10, 2008 12:36 pm | |
| | |
| | | Véna Investor
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Thu Apr 10, 2008 1:03 pm | |
| A já to pořád hledal v menu.... Ono ale jsou ty stránky pro samou reklamu lechce nepřehledné, tak to se mnou nebude snad tak zlé. | |
| | | Wolfram Investor
Poeet p?íspivku : 61 Registration date : 06. 04. 08
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Thu Apr 10, 2008 11:45 pm | |
| Nazdar, u nekterych alfa papiru DivDAX/DAX od Credit Suisse mam potiz v tom, ze Brokerjet je jaksi nezna - to je pripad napr. CS0AL2. Vite nekdo, jak se takove papiry daji koupit?
Jinak CS je pokud jde o alfy asi nejlepsi emitent. Krome CS0AHT mam jeste CS0AH9, ktery ma rozhodny den 7.6. a porad balancuje na hranici vyplaty 115 E. Bude to napinave - minuly tyden DivDAX rostl, tento zase jde do pytle, takze uvidime.
Dobra mi prijde i jedna vlastovka od HVB - HV2D7B, rozhodny den 27.8., strike 98% - v tuto chvili DivDAX vede o 0.9%, bonus 110 E, aktualni cena 95E (a byl i levnejsi), vyhoda je, ze jde koupit u emitenta. | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Fri Apr 11, 2008 3:54 pm | |
| Ahoj VM !
Tak se mi nakonec přeci jen podařilo koupit CS0AHT za 101,40 ve Frankfurtu ... uvidíme za 14 dní, zatím je to velmi těsné ... podle Arivy vede nyní divi DAX včetně té 2 % ochrany nad DAXem o necelých 0,5 % (:o)) ... Z těch nových bonusů jsem zatím nic nekoupil ... Ať se Ti daří, pozdravuj doma a hezký víkend !
Pablo | |
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Sat Apr 12, 2008 2:14 am | |
| Ahoj Pablo!!
Z bonusů sleduji hlavně Erste,tam se vytváří velmi atraktivní zhodnocení ještě v letošním roce.Nadhodnota produktu nad podkladem není ani dvě %,takže není co ztratit.
Bonusrendite: in %: 19,99% in % p.a.: 28,95% Abstand zur Untergrenze: Absolut: +9,75 in %: +23,93%
Kromě ní a alfa hrátek nyní kupuji jen bonus reverzy a corridory na blue chips indexy.Pořád zajišťuji.. oo))
Hezký víkend Tobě i rodině | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Sat Apr 12, 2008 4:22 am | |
| Ahoj VM ! V reakci na náš poslední rozhovor po telefonu uvádím složení indexu DivDAX + grafy relativní performance DivDAX versus DAX30 za 1 rok a za 5 let ... Při pohledu na složení DivDAXu se zdá už celkem jasné, proč se indexu v posledních měsících zase až tak moc nedaří (:o)) ... Jinak na tom pětiletém grafu je dobře vidět, že dlouhodobě DivDAX hlavní index vcelku spolehlivě poráží ... ALLIANZ SE, 127,78 Euro, - 1,95 % BASF SE, 89,03 Euro, - 1,07 % COMMERZBANK AG, 20,54 Euro, - 2,05 % CONTINENTAL AG, 67,04 Euro, - 0,58 % DAIMLER AG, 50,10 Euro, - 1,57 % DEUTSCHE BANK AG, 73,52 Euro, - 1,42 % DEUTSCHE BÖRSE AG, 93,16 Euro, - 0,91 % DEUTSCHE LUFTHANSA AG, 17,18 Euro, + 0,70 % DEUTSCHE POST AG, 20,05 Euro, - 0,94 % DEUTSCHE TELEKOM AG, 11,18 Euro, - 1,84 % E.ON AG, 121,09 Euro, - 0,13 % HYPO REAL ESTATE HOLDING, 17,75 Euro, + 0,45 % MÜNCHENER RÜCKVERS. AG, 125,60 Euro, - 1,88 % RWE AG, 77,90 Euro, - 1,02 % THYSSENKRUPP AG, 36,76 Euro, - 0,41 % Hezký víkend všem ! Pablo | |
| | | Wolfram Investor
Poeet p?íspivku : 61 Registration date : 06. 04. 08
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Sat Apr 12, 2008 4:26 pm | |
| Nazdar, že se zase vnucuji :-) Jestli a o kolik DivDax porazí DAX závisí hodně na počátečním bodu, pro který se dělá srovnání. Celkově to na mě nechává dojem, že díky velké korelovansti se budou oba indexy motat blízko sebe skoro pořád. Při pohledu na Pablovy grafy podle mě trochu bledne teorie ZJ, že by DivDax měl systematicky každoročně zaostávat o 3-4%. Ono vůbec celý ten odkazovaný článek ze ZJ 4/2008 je dost pesimistický. Naproti tomu si vybavuji, jak v jednom čísle v 2007 o alfa expresech básnili jako o skvělé novince... :-) Prostě, vše je třeba brát s rezervou byť by se jednalo o borce ze ZJ. | |
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Thu Apr 24, 2008 12:41 pm | |
| Ahoj!!
Tento týden dividendový index ztrácí,obávám se,že k realizaci 115 eur při tomto rozhodném dni nedojde.Jedna možnost je držet csoaht ještě rok k inkasu 130 eur,p.a. 40%.Druhá možnost jistějšího zisku je přestup do CSOAJT,výplata 110 eur za půl roku,p.a. 30%.Divi může u 96 prohrát o 4%,přičemž je underperfomance k dnešnímu dni 1,19%. K výplatě by tedy došlo.. | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Thu Apr 24, 2008 7:43 pm | |
| - velkámedvědice napsal:
- Ahoj!! Tento týden dividendový index ztrácí, obávám se,že k realizaci 115 eur při tomto rozhodném dni nedojde.Jedna možnost je držet csoaht ještě rok k inkasu 130 eur,p.a. 40%.Druhá možnost jistějšího zisku je přestup do CSOAJT,výplata 110 eur za půl roku,p.a. 30%.Divi může u 96 prohrát o 4%,přičemž je underperfomance k dnešnímu dni 1,19%. K výplatě by tedy došlo..
Ahoj VM ! Vidím to podobně, vidina výplaty bonusu v tomto nejbližším termínu se vzdaluje ... myslím, že lepším řešením bude přestoupit na ten alpha express 96 než čekat další rok do rozhodného dne ... jak to vidíš Ty ? Drž se ... Pablo | |
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Fri Apr 25, 2008 1:07 pm | |
| Ahoj kluci Pablo,Lynxi Wolframe!!
Pablo,část zřejmě výhledově uložím do poměrně bezpečného zisku CS0AL2,/nutno dořešit s brokerem možnost nákupu/.To by byla investice.Jako spekulaci zvažuji Wolframovy papíry.Mají však ostré lokty.oo))
CSOAH9 maturita za měsíc a půl, zisk p.a. 182%!!! K zisku stačí překonat underperfomanci necelé 0,3%.
Pak je tu jemnější spekulace v podobě HV2DTB.
Maturita za čtyři měsíce,k zisku p.a.55% stačí,aby divi neztratil o 1,65 % více než Dax....
Pablo,zavolám 21.OO na skype,ok?Teď už nebudu u PC..
Lynxi!!
Tvou zprávu jsem četl až nad ránem,v zásadě ano!!Přes víkend se ozvu kvůli detailům!! | |
| | | Jari Investor
Poeet p?íspivku : 276 Registration date : 25. 04. 08
| Předmět: DivDAX vs. DAX Fri Apr 25, 2008 8:56 pm | |
| Nechci vám do toho moc kecat, ale dal bych si pozor na skutečnost, že DivDAX je Price Index, zatímco DAX je Performance Index, a jelikož do splatnosti za měsíc a půl proběhne ještě dividendová sézona, získá DAX k dobru dividendu přes 3%, takže já bych do tohoto už nelezl, když prohrává ještě před dividendovou sezónou.
CS0AL2 je taky můj favorit, dnes jsem ještě přikoupil za 4.000 EUR po dalším výklesu, mám ho už za pár desítek tisíc EUR. Přes koho obchodujete, že máte problém ho nakoupit? | |
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Sat Apr 26, 2008 3:47 am | |
| Ahoj Jari!!
BJ mi ještě před pár dny hlásilo,že papír nezná!!Už je to OK. | |
| | | Jari Investor
| Předmět: BJ Sat Apr 26, 2008 8:49 am | |
| Ještě jeden dotaz, jestli mohu: Neuvažovali jste si otevřít účet v Německu? Já u BJ začínal před 4/5 lety, ale bylo to docela "za trest": omezená nabídka certifikátů, žádné možnosti úpisů, webová aplikace nic moc a i vyšší poplatky. Neznám už jak to přes ně funguje teď, snad se zase trochu zlepšili, vím že zaváděli nějaké ty klíče, ale jestli je to zrovna uživatelské vylepšení si nejsem jistý. Každopádně ale buďme asi rádi, že je něco takového v ČR. Venku ale obchoduju burzovně za 9,95 EUR, mimoburzovně za 4,95 EUR, hotovost se zhodnocuje 4% p.a., nemám žádná omezení v nabídce, možnost upisovat certifikáty a obchodování přes software je taky o něčem úplně jiném. Ale tohle je téma asi na úplně jinou debatu... | |
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Sat Apr 26, 2008 2:27 pm | |
| Ahoj Jari!!
Dnes je u BJ největší výběr certifikátů v ČR.Nicméně,co říkáš ,zní zajímavě.Napiš svého brokera,podívám se na to.Dík. | |
| | | Jari Investor
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Sat Apr 26, 2008 3:03 pm | |
| Mého brokera? No, já jich mám vícero, pro "webtradery" je asi nejzajímavější Flatex, pro certifikáty díky servisu, možnostem a hlavně softwaru využívám ale nejvíc E-trade Germany. Při využívání i dalších retailových bankovních služeb v zahraničí stojí za úvahu i Comdirect (nevýhodou jsou ale trochu vyšší transakční poplatky), pro ty, kteří by využívali i služby privátního bankovnictví bych doporučil například Raiffeisen Lichtenstein, kde mají taky zajímavé možnosti pro správu majetku. Pro obchodování ETF a akcií či pro měnové zajištění (a případně FOREX či CFD) bych zase viděl jako ideálnější jiné brokery. Pokud jste zatím "začínající" tradeři s menším objemem prostředků se zaměřením především na certifikáty bych tedy asi nejvíc doporučil podívat se na Flatex nebo E-trade Germany. | |
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí Sat Apr 26, 2008 11:39 pm | |
| | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí | |
| |
| | | | Tančete v rytmu alfy,zisk za každého počasí | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |