|
| možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate | |
|
+5janula jannastas Radek Pablo velkámedvědice 9 posters | |
Autor | Zpráva |
---|
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Wed Apr 09, 2008 2:31 am | |
| Ahoj všem.Jedním z prostředků,jak vydělat na stagnujících a neprodělat na klesajícich trzích jsou discounty.Dobré pro diversifikaci instrumentů a nízkou korelaci s jinými produkty.
DB1UEX je discount s podkladem Hypo Real Estate,kterou dnes Radek naťuknul.Předpokládám,že dodá patřičná data,tedy nebudu mu do této oblasti vstupovat. Konkrétně tento papír jsem viděl ve více profesionálních pf.
Max. Rendite +16,82 % Max. Rendite p.a. +105,09 % Seitwärts +11,33 % Seitwärts p.a. +64,21 % Abst. Cap +4,93 % Discount 1,940 EUR Discount +10,17 % Outperf. bis 22,27 EUR Verlust ab 17,12 EUR Spread 0,1000 EUR Spread rel. 0,580 % Spread hom. 0,1000 EU
Maturita 26.6.08 papír 17,12 podklad 19,16 cap 2O eur
To znamená.Pokud se podklad nestoupne,investor vydělá 1,94 eur,10,17%.Pokud podklad stoupne o tři procenta,investor již vydělá přes 13%.A to až po 20 eur.Celkem tedy investor může vydělat 16,82 resp. 105 % p.a. Seitwarts je boční zisk,zisk při nepohybu podkladu.Pokud podklad ztratí 5%,investor je pořád pět procent za ty tři měsíce v plusu.Pokud podklad ztratí 15%,investor necelých pět,nakupoval s discountem..
Pablo,Lynxi a ostatní??
NELZE BRÁT JAKO INVESTIČNÍ DOPORUČENÍ.AUTOR BYL V MINULOSTI HOSPITALIZOVÁN PRO GAMBLERSTVÍ A STÍHÁN PRO PODVODY!!! | |
| | | Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Wed Apr 09, 2008 3:37 am | |
| Ahoj VM !
Ten DB1UEX se mi líbí ... solidní parametry a zejména maturita skutečně již za chvíli ... Našel jsem na tento podklad i nějaké bonusy - co bys řekl na :
GS0W15 - bonus cap na Hypo Real Estate, maturita 12/2008, bonus level + cap 29,0 euro, knock-in 10 euro, podklad cca 19,0 euro, cena papíru 23,72 euro, z toho tedy plyne ochrana přes 47 %, celkový bonus 22,2 % což dělá p.a. přes 33 % ...
BN1JHC - bonus cap, maturita 9/2008, bonus level + cap 25,0 euro, knock-in 12,0 euro, podklad cca 19,0 euro, cena papíru 21,35 euro, z toho plyne ochrana 37 %, celkový bonus 17,10 % což je p.a. plných 42 % ...
Počkáme, jaké informace a tipy k podkladu poskytne Radek případně ostatní ... faktem je, že tento segment je poněkud "průserový", ale možná by to stálo za hřích, nemyslíš ?
Pablo | |
| | | velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Wed Apr 09, 2008 12:50 pm | |
| Velmi pěkné!!Asi bych vzhledem k diverzifikaci produktů v pf v volil ten tříměsíční discount.Druhá varianta je rozdělit peníze na půl mezi discount a ten kratší bonus kvůli ochraně.Problém je,že se objevuje velké množství dobrých papíru.Produktů,co brzy maturují a jsou u nich vytvořené díky vývoji zajímavé hodnoty.Já však mám už PF přeskupené vzhledem k okolnostem tak,jak jsem plánoval a chtěl jsem už jen dokupovat bonus reverzy a corridory.Prostě zajišťovat.Dynamickou složku zvyšovat moc nechci.Co tedy přesně koupím, nevím.Nějaké razantní nákupy vzhledem k výše uvedenému teď neplánuji.Spíše při dalším růstu stávajícího PF budu zajišťovat.
Pokud bych tvořil nové PF,koupím vše o čem se bavíme a spoustu dalších tipů,které mám...oo))
PS Večer představím ten alfa produkt,do kterého chci investovat... | |
| | | Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Wed Apr 09, 2008 1:47 pm | |
| Ahoj průběžně doplním: http://markets.ft.com/tearsheets/analysis.asp?s=HRXX%3AGERhttp://www.godmode-trader.de/de/aktie-analyse/HYPO-REAL-ESTATE-Jetzt-blos-nichts-ueberstuerzen-,i119394,a813529.htmlPrůdký propad byl způsoben odpisy a nižšími dividendami a již zmíněné problémy v USA. Dále pak začaly tuto akcii upouštět penzijní fondy v německu ve prospěch např. komodit. COMPANY DESCRIPTION Hypo Real Estate Holding AG is a German holding company for the Hypo Real Estate Group. It is an international real estate financing company, combining commercial real estate financing products with investment banking. Hypo Real Estate Group operates through five primary subsidiaries. Hypo Public Finance Bank is based in Ireland and provides commercial real estate financing and securities-based solutions throughout Europe and the United States, focusing on the public sector. Hypo Real Estate Bank International AG focuses on Pfandbrief-based commercial real estate financing in all international markets, and offers large-volume investment banking and structured finance transactions. Hypo Real Estate Bank AG focuses on the commercial real estate financing and refinancing business in Germany. Hypo Pfandbrief Bank International is a debenture bond bank. DEPFA Bank plc in Dublin, Ireland is a provider of public finance. It is based in Munich. | |
| | | jannastas Investor
Poeet p?íspivku : 296 Localisation : Zlín Registration date : 31. 12. 07
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Wed Apr 09, 2008 2:42 pm | |
| vypadá to na přijatelné riziko ale volné peníze budu mít až příští týden, uvidíme, zda kurz vydrží. | |
| | | Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Mon Apr 14, 2008 2:28 am | |
| Ahoj VM, Radku a ostatní !
Našel jsem nějaké další zajímavé bonusy na Hypo Real Estate ... prosím o Vaše názory, líbí se mi zejména ten první ...
GS030Y - bonus + cap 20,0 euro, knock-in 9,0 euro, cena podkladu 17,75 euro, cena papíru 16,70 euro (!) ... tedy bonus celkem 19,76 % = 29,85 p.a. při ochraně 48,60 % ... není zde žádné bonusové prémium v ceně certifikátu, certifikát se t.č. naopak prodává s discountem cca 6 % proti podkladu ... pokud by tedy přesto došlo k poklesu o více než 48 % na knock-in, je ztráta na papíru o tento discount menší než by byla u přímé investice do podkladu, bylo by tedy možné bez u bonusů obvyklé ztráty nadhodnoty přestoupit do podkladu ...
GS017R - bonus + cap 26,0 euro, knock-in 10,0 euro, cena podkladu 17,75 euro, cena papíru 20,29 euro ... tedy bonus celkem 28,14 % = 43,21 p.a. při ochraně 42,88 % ...
Pablo | |
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Mon Apr 14, 2008 2:36 am | |
| Ahoj Pablo!!
Po zkušenostech z víkendovými hodnotamu u telekomu a následujícím 20% gapem,hodnoty spočítám,až otevřou burzy.Jinak na Patrii si to už za mně schytal,koukni .... oo))) | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Mon Apr 14, 2008 2:47 am | |
| - velkámedvědice napsal:
- Ahoj Pablo !! Po zkušenostech z víkendovými hodnotamu u telekomu a následujícím 20% gapem,hodnoty spočítám,až otevřou burzy.Jinak na Patrii si to už za mně schytal,koukni .... oo)))
Ahoj VM ! Jasně, s definitivním hodnocením bude dobré počkat do rána, ale proti tomu Telekomu je tu zásadní rozdíl v tom, že zatímco DT jsem objevil v den emise, kdy se za tu cenu (zřejmě) vůbec neobchodoval a v pondělí začal tím gapem, tento papír se již týden obchoduje a tato čísla jsou páteční z konce obchodování ... Pokud to tak bude, zařadím jej zřejmě na svůj "buy list" spolu s Erste (CB18MR), Telekomem (SG5DEH) a samozřejmě revers bonusy (:o)) ... Díky za Tvůj komentář k portfoliu ! Ta koruna to je mazec - nyní je pro změnu 24,64 ... jediné štěstí, že mám warrant a ne KO certifikát ... jediná smůla, že ten warrant je call a ne put (:o)) ... Dobrou noc ! Pablo | |
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Mon Apr 14, 2008 6:18 pm | |
| Ahoj Pablo!!
Promiň,že reaguji na sms až teď.Byl jsem na zdravotní procházce s malým medvídětem.
Volil bych GS030Y.Tu kapku zisku bych oželel. P.a. do konce roku přes dvacet sedum %,přičemž ochrana u tak vyklesané akcie 50% do konce roku,by neměla být dotčena.Nemluvě o discountu.
Just do it oo))
NEJEDNÁ SE O INVESTIČNÍ DOPORUČENÍ.AUTOR JE LHÁŘ A MIZERA. | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Mon Apr 14, 2008 8:46 pm | |
- Ahoj Pablo!! Promiň, že reaguji na sms až teď. Byl jsem na zdravotní procházce s malým medvídětem. Volil bych GS030Y.Tu kapku zisku bych oželel. P.a. do konce roku přes dvacet sedum %,přičemž ochrana u tak vyklesané akcie 50% do konce roku,by neměla být dotčena. Nemluvě o discountu. Just do it oo)) ...
Ahoj VM ! I mě se ten první jmenovaný papír líbí více ... krátce po našem telefonickém rozhovoru jsem otevřel pozici v GS030Y za 16,85 euro při momentální ceně podkladu 18,05 euro ... tedy discount cca 7 %, v době nákupu ochrana plných 50 % a celkový bonus 18,7 % ... tak uvidíme (:o)) ... Nezkusíš ho taky ??? Měj se OK a pozdravuj medvíďata ! Pablo | |
| | | janula Investor
Poeet p?íspivku : 91 Registration date : 20. 09. 07
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Mon Apr 14, 2008 10:03 pm | |
| [I mě se ten první jmenovaný papír líbí více ... krátce po našem telefonickém rozhovoru jsem otevřel pozici v GS030Y za 16,85 euro při momentální ceně podkladu 18,05 euro ... tedy discount cca 7 %, v době nákupu ochrana plných 50 % a celkový bonus 18,7 % ... tak uvidíme (:o)) ... Nezkusíš ho taky ??? Měj se OK a pozdravuj medvíďata !
nechcem byt dotierava, ale mozem sa spytat preco??splatnost je rovnaka, rozdiel sice v bariere je 6% ale je to vlastne 1euro, rozdiel vo vynosnosti je vyse 13%p.a.......obvykle "lepsie parametre" znamenaju "vacsie problemy"?:-) | |
| | | Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Mon Apr 14, 2008 10:09 pm | |
| - citace :
- GS030Y - bonus + cap 20,0 euro, knock-in 9,0 euro, cena podkladu 17,75 euro, cena papíru 16,70 euro (!) ... tedy bonus celkem 19,76 % = 29,85 p.a. při ochraně 48,60 % ... není zde žádné bonusové prémium v ceně certifikátu, certifikát se t.č. naopak prodává s discountem cca 6 % proti podkladu ... pokud by tedy přesto došlo k poklesu o více než 48 % na knock-in, je ztráta na papíru o tento discount menší než by byla u přímé investice do podkladu, bylo by tedy možné bez u bonusů obvyklé ztráty nadhodnoty přestoupit do podkladu ...
Díky Pablo podívám se na to já spiše uvažoval o přímé investici ale uvidím. | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Mon Apr 14, 2008 11:01 pm | |
| - janula napsal:
- nechcem byt dotierava, ale mozem sa spytat preco ?? splatnost je rovnaka, rozdiel sice v bariere je 6% ale je to vlastne 1euro, rozdiel vo vynosnosti je vyse 13%p.a.......obvykle "lepsie parametre" znamenaju "vacsie problemy"?:-)
Ahoj Janulo ! Zdravím Tě ... GS030Y se mi líbí více nejen kvůli větší ochraně, ale právě i kvůli tomu discountu proti podkladu ... Podkladová akcie byla dnes ke konci obchodování k mání za 18,14 euro, přičemž certifikát GS030Y za 16,91 euro, což je proti podkladu o cca 7 % méně, zatímco GS017R za 20,69 euro, což je naopak o cca 14 % více než podklad ... U bonus certifikátů bývá obvyklé právě toto bonusové premium respektive nadhodnota proti podkladu, což ovšem také znamená, že při poklesu podkladu a dosažení knock-in bariéry ztrácí certifikát o tuto hodnotu více než podkladové aktivum ... Je-li při koupi certifikátu naopak tento málo obvyklý discount, při dosažení knock-in bariéry ztratí papír o odpovídající hodnotu méně než podklad, do kterého lze poté proto bez další ztráty přestoupit ... Jinými slovy - za bonus mechanismus a ochranu zde vlastně neplatíš nic navíc, naopak máš slušnou slevu proti přímé investici do akcie ... nemáš sice nárok na dividendu a papír má capem omezený potenciál růstu, je to však bohatě kompenzováno velkorysou ochranou cca 50 % - tedy i při poklesu podkladu bezmála na polovinu hodnoty jsi v zisku přes 18 % zatímco přímá investice by byla v této situaci již vysoce ztrátová ... Tento zřejmě ne příliš často uvažovaný aspekt bonus certifikátů jsme s VM nedávno rozebírali v jedné ze sekcí zde ... bohužel už nevím kde (:o)) Ať se Ti daří ! Pablo | |
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Mon Apr 14, 2008 11:27 pm | |
| Ahoj VM !
I mě se ten první jmenovaný papír líbí více ... krátce po našem telefonickém rozhovoru jsem otevřel pozici v GS030Y za 16,85 euro při momentální ceně podkladu 18,05 euro ... tedy discount cca 7 %, v době nákupu ochrana plných 50 % a celkový bonus 18,7 % ... tak uvidíme (:o)) ... Nezkusíš ho taky ??? Měj se OK a pozdravuj medvíďata !
Pablo[/quote]
Ahoj Pablo!!
Počítám do konce týdne zobnu.Tak 2,5% PF | |
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Tue Apr 15, 2008 3:40 pm | |
| Ahoj Pablo!!
Nákup GS030Y za 17,05 eur | |
| | | Véna Investor
Poeet p?íspivku : 41 Registration date : 09. 03. 08
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Tue Apr 15, 2008 10:40 pm | |
| Tak jsem taky neodolal a něco málo GS030Y jsem nakoupil za 17,07€. Ochrana v době nákupu byla 51,27%. Tož ať nám realitní trh vzkvétá. | |
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Wed Apr 16, 2008 6:45 pm | |
| Véno,Pablo!!
To jsme kluci vychytali,podklad přidává dnes 22%!!Včera 4,5%!! | |
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Wed Apr 16, 2008 7:12 pm | |
| JC Flowers nabizi o 22% vyssi cenu nez vcerejsi close.Lidi,co nestačili koupit papír,co mám s Vénou a Pablem a přesto chtějí participovat je tady b tip od Pabla.Tam je dnes ochrana 55% do prosince p.a. 21% | |
| | | Véna Investor
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Wed Apr 16, 2008 11:08 pm | |
| Zrovna jsem se díval na stránky GS a nejdříve jsem si myslel, že se dívám na nějaký jiný certifikát. Ten posun vzhůru byl opravdu velice razantní. Možná škoda, že jsem nezvolil ještě odvážnější verzi certifikátu, a že u GS mají na tento poklad i až nezdravě odvážné kousky. | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Wed Apr 16, 2008 11:41 pm | |
- Véno, Pablo !! To jsme kluci vychytali, podklad přidává dnes 22 % !! Včera 4,5 % !!
Ahoj VM ! Zdravím Tě ... zdá se, že tentokrát nám ten timing docela dobře vyšel, ne ??? (:o)) ... Tenhle bonus certifikát jsem objevil teprve teď o víkendu a koupil jsem ho hned v pondělí odpoledne ... po 2 dnech přidává papír bezmála 9 % a podklad dnes dokonce plných 20 % ... Zajímalo by mě, jestli kromě nás dvou a Vény ještě někdo další zde na fóru tento papír koupil ... Radku, stihl jsi investovat přímo do akcie před tím vzestupem ? - Véna napsal:
- ... Možná škoda, že jsem nezvolil ještě odvážnější verzi certifikátu, a že u GS mají na tento poklad i až nezdravě odvážné kousky.
Ahoj Véno ! Já bych nelitoval ... přes 18 % zisk do 12/2008 není vůbec k zahození a ochrana 50 % je relativně velmi v pohodě ... Pokud bys šel do odvážnějších papírů, bude vyšší zisk na úkor menší ochrany, což by Tě mohlo v konečném účtování třeba i mrzet - volatilní časy totiž dneškem jistě neskončily, nějakého toho výplachu se zřejmě také ještě dočkáme, navíc při povaze respektive typu podkladové akcie bych jednoznačně upřednostňoval ochranu nad pár procenty zisku navíc ... Ať se Ti daří i nadále nejméně stejně dobře jako u Hypo Real Estate (:o))) Pablo | |
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Thu Apr 17, 2008 1:30 am | |
| Ahoj Pablo,Véno!!
Ta odvážnější verze oo)),dnes ochrana u ní 55% se dá pořád přikoupit ze ziskem 21% p.a. v prosinci.Já dokonce zvažuji přestup!!!!Z velmi jednoduchých důvodů.Ochrana je tu už taky velmi vysoká přičemž přímý bonus je za těch 8 měsíců o 4 % body vyšší,to zvyšuje zbylé p.a. z nějakých necelých 15 někam k jednadvaceti.Co vy na to? | |
| | | Véna Investor
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Thu Apr 17, 2008 2:21 pm | |
| Taky uvažuji o prodeji, protože nyní certifikát nabízí bonus jen 6,21% do konce roku a to už není žádné velké terno. Zvážím i tu možnost přestupu. | |
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Thu Apr 17, 2008 3:00 pm | |
| Z uvedených důvodů jsem již dnes poslal zisk domů a nakoupil papíry z p.a. více než 20,zde už byla sotva polovina. | |
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Thu Apr 17, 2008 3:03 pm | |
| Možnost k přestupu BN1JHC.Ochrana 45%,maturita za 5 měsíců. p.a. 2O% | |
| | | Véna Investor
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate Thu Apr 17, 2008 7:40 pm | |
| Prodáno. Pokud jsem se nepřepočítal, tak zisk odpovídá 1299% p.a. | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate | |
| |
| | | | možné tržní řešení Discount Hypo Real Estate | |
|
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |