| Vítejte :-) LazyBear1@seznam.cz |
|
| CERTIFIKÁTY NA DJIA | |
| | Autor | Zpráva |
---|
inWestor Investor
Poeet p?íspivku : 123 Localisation : Ostrava Registration date : 25. 07. 07
| Předmět: CERTIFIKÁTY NA DJIA Fri Mar 28, 2008 5:42 pm | |
| Ahij VM,
v jednom ze svých příspěvků zmiňuješ použití pákového certifikátu CB09R0 s expirací 16.04.2008. Můžeš Ty nebo někdo jiný objasnit, jakou přináší výhodu oproti open end certifikátu? Já mám např. momentálně otevřený CB9AQM. Další problém ve kterém se neumím rozebrat, zda volit quanto nebo non quanto certifikát. Pokud to správně chápu, u quanto certifikátu se KO hranice a Basiswert přepočítává jednou pro vždy daným kurzem? | |
| | | bxm
Poeet p?íspivku : 7 Registration date : 28. 10. 07
| Předmět: Re: CERTIFIKÁTY NA DJIA Fri Mar 28, 2008 5:53 pm | |
| - inWestor napsal:
- Ahij VM,
v jednom ze svých příspěvků zmiňuješ použití pákového certifikátu CB09R0 s expirací 16.04.2008. Můžeš Ty nebo někdo jiný objasnit, jakou přináší výhodu oproti open end certifikátu? Já mám např. momentálně otevřený CB9AQM. Další problém ve kterém se neumím rozebrat, zda volit quanto nebo non quanto certifikát. Pokud to správně chápu, u quanto certifikátu se KO hranice a Basiswert přepočítává jednou pro vždy daným kurzem? Ako vyhodu by som pocital spread a quanto a non quanto je predsa o zaisteni na pohyb kurzu podkladu cize quanto ma asi vyssi spread kedze to zaistenie musi emitent niekam dat takze spread, spread, spread ako hovori isty rus :-) | |
| | | velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: CERTIFIKÁTY NA DJIA Fri Mar 28, 2008 7:34 pm | |
| Ahoj InWestore!!
U quanta je to jak naznačuje bxm.Nemáš problémy s měnovým pohybem,ale za to zajištění platíš větším spreadem.
U časově omezených turb ve srovnání s open endy máš při stejném páce vzdálenější KO,podívej s k emitentovi.Pokud si vybereš produkty ze stejnou pákou,na první pohled rozdíl v ochraně uvidíš. | |
| | | inWestor Investor
| Předmět: QUANTO & NON QUANTO Fri Mar 28, 2008 8:39 pm | |
| Ahoj VM, pokud tomu dobře rozumím, u non quanta se rozdíl mezi aktuální hodnotou podkladu a bariéry přepočte aktuálním kursem. A u quanta se rozdíl mezi aktuální hodnotou podkladu a bariéry se přepočte kurzem stanoveným při emisi certifikátu. | |
| | | inWestor Investor
| Předmět: CERTIFIKÁT S EXPIRACÍ Fri Mar 28, 2008 8:44 pm | |
| - velkámedvědice napsal:
- Ahoj InWestore!!
U quanta je to jak naznačuje bxm.Nemáš problémy s měnovým pohybem,ale za to zajištění platíš větším spreadem.
U časově omezených turb ve srovnání s open endy máš při stejném páce vzdálenější KO,podívej s k emitentovi.Pokud si vybereš produkty ze stejnou pákou,na první pohled rozdíl v ochraně uvidíš. OK, ale vzdálenější KO snižuje pouze riziko ztráty spreadu a poplatků. Stojí to za to, že "ausgerechnet" k datu expirarace bude momentálně podklad jinde než má být? | |
| | | velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: CERTIFIKÁTY NA DJIA Mon Mar 31, 2008 12:19 am | |
| Ahoj InWestore!!
Je to tak ,jak píšeš.U quanta je kurs zafixován na emisní hodnotě.Já zajištěné nepoužívám,na kratší obchody to asi nemá smysl .Za uvážení by to stálo při dlouhodobé investici třeba do zlata,za předpokladu,že čekáš další oslabení USD.Já bych však i tady spíše spekuloval na posílení USD v střednědobém horizontu. U té druhé otázky zase záleží na cíli.Předpokládáš li několika měsíční držení,vezmeš open end.Při kratší spekulaci zas můžeš využít výhodnějších podmínek. | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: CERTIFIKÁTY NA DJIA | |
| |
| | | | CERTIFIKÁTY NA DJIA | |
|
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |
|