|
| Německá defenzivní dividendová stálice | |
|
+10jiran07 pepab Medved Joseff Myk Pablo lynxsharpeye MERKUR1 jopo66 velkámedvědice 14 posters | |
Autor | Zpráva |
---|
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Německá defenzivní dividendová stálice Fri Jan 11, 2008 3:31 pm | |
| Mezi defenzivní akcie s dividendovou politikou patří bezesporu Deutsche Telekom.Je reálný předpoklad,že při krizi trhů se bude tato akcie vyvíjet lépe než Dax.
Vybral jsem dva bonusy na uvedenou problematiku
BN7XHZ -bonusový certifikát
Maturita dne 17.12.2008 ochrana 23,2% tato ochrana stačí k zisku 19,8 % p.a. za 11 měsíců
alternativa CG05EV -bonus certifikát
maturita 18.9:2OO9 ochrana 29% zisk p.a. 25,4 %
Nabízí se otázka,jeli mezi stovkou zaregistrovaných "čtenářů" tohoto chatu aspoň desítka investorů mající vlastní názor schopných se o něj podělit....Nevím,jestli neztrácím čas formulováním vlastních myšlenek písemně bez patřičného fead backu.Tu hrstku kreativních zdravím!!! | |
| | | jopo66 Investor
Poeet p?íspivku : 288 Localisation : Piešťany Registration date : 24. 08. 07
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Sat Jan 12, 2008 3:51 am | |
| Ahoj VM..
Nazor by aj bol, ale ja osobne som tak znechuteny, ze fakt uz neviem co pisat. Trhy su teraz fakt sialene a vela ludi preraba. Ja osobne tiez. Naozaj ma zujima, ako to v tychto zlych casoch dari tebe. Ja mam sice zainvestovane len polovicu kapitalu viac menej v Erste a Zentive. S certama (nejsou zerty) - tam som teraz dostal po hube. USA ide do ... Bear market za dverami, skoro nikto z nas to nepozna... Jednoducho sme asi nervozni a preto ticho. Inak mna by zaujimal naozor na timing vstupu do Orco, pripadne kde si myslite, ze by mohlo byt dno O2 resp. Pegas... | |
| | | MERKUR1 Investor
Poeet p?íspivku : 299 Localisation : Východní Čechy Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Sat Jan 12, 2008 1:41 pm | |
| Ahoj VM.
Ja si myslim,ze je to dobry postreh s velkou sanci na zisk.Podle meho nazoru jeste asi nenastala ta prava doba na nakup,ale pri dobrem necasovani je velka sance ,ze by to mohlo vyjit.
Ja jsem se doposud spise zajimal jen o akcie,tak muj nazor na tuto problematiku ber jako nazor amatera.Laka me i klasicke obchodovani komodit,ale odrazuje me od toho nestaly dolar,posilani penez pres more a jine veci,proto jsem se v posledni dobe zacal zajimat o certifikaty,jako o nahradnim reseni,ktere ma mnoho vyhod.Nechaji se obchodovat jak komodity,tak vsechno mozne,od akcii po indexy atd.Teorii snad uz znam obstojne a ted tu na tomto vlakne procitam nazory lidi kteri se tomu venuji prakticky.Jeste stale chodim do prace a abych rek pravdu,vazne uvazuji,ze toho uz konecne necham,protoze se nedokazi poradne soustredin na to hlavni cemu se chci venovat.Za ten tyden vanocnich svatku jsem udelal vice prace nez za mesic kdyz chodim do zamestnani.Votravovat se s lidma kterym se nechce premyslet me uz nebavi.Snazim se hodne veci pochopit sam,ale byl bych rad kdybych se mohl v budoucnu i na neco zeptat skusenejsich.
Preji hezke odpoledne. | |
| | | lynxsharpeye Moderator
Poeet p?íspivku : 737 Localisation : Ostrava Registration date : 03. 09. 07
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Sat Jan 12, 2008 2:20 pm | |
| Deutsche Telecom 9.1. oznamil, ze zvysene investicni naklady v USA (T-mobile) budou mit negativni efekt na rust profit margin, ktery zustane v teritoriu spodni tricitky v letosnim i pristim roce. Trh cekal flat profit margin pro rok 2008 ale ocekavani pro 2009 byla znacne vyssi. Sal. Oppenheim a DB analytici se okamzite ozvali a toto prohlaseni nazvali zklamanim. Nadchazejici downgrady jsou velmi pravdepodobne. Prvni vydala Dexia (SELL) okamzite po oznameni, ktera jeste pred mesicem vydala doporuceni BUY. 09.01.2008 Dexia sell 02.01.2008 Independent Research sell 14.00 27.12.2007 JRC buy 21.12.2007 CA Cheuvreux buy 17.00 21.12.2007 Morgan Stanley hold 15.00 20.12.2007 Commerzbank hold 13.60 14.12.2007 Credit Suisse hold 17.50 10.12.2007 J.P. Morgan hold 07.12.2007 WestLB hold 15.00 07.12.2007 Commerzbank hold 13.60 07.12.2007 SEB hold 16.00 07.12.2007 Dexia buy 15.00 01.12.2007 ING Fin. Markets hold Co takhle vzit cely sektor telekomu (a tak diversifikovat riziko)? Pokud takovy bonus existuje. PS: Kreativcum zdar! (viz. muj predchozi PM Tobe VM) :-) PS: Ratolest? | |
| | | Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Sun Jan 13, 2008 4:12 am | |
| - velkámedvědice napsal:
- Mezi defenzivní akcie s dividendovou politikou patří bezesporu Deutsche Telekom.Je reálný předpoklad,že při krizi trhů se bude tato akcie vyvíjet lépe než Dax. Vybral jsem dva bonusy na uvedenou problematiku ...
Ahoj VM ! Srdečně Tě zdravím ... připojuji se ke kreativním jedincům (:o)) a reaguji na Tvůj článek, přestože trochu se zpožděním - nějak nestíhám ... Je určitě pravda, že v době nejistoty a turbulencí na trzích se defenzívní respektive dividendové akcie vyvíjejí lépe než celý index nebo než akcie opačného typu ... Představují tak určitou alespoň relativní jistotu pro investory díky větší odolnosti k poklesům a jisté slušné dividendě, čímž se stávají v krizových obdobích atraktivními - jakýsi akciový "safe haven" ... na BCPP může být takovou akcií například Telefonica O2 ... Naopak při býčí euforii na trzích tento typ akcií za indexem obvykle zaostává ... Tebou vytipovaný BN7XHZ se mi líbí - myslím, že šance na dosažení bonusu je dobrá, ochrana se mi jeví jako vcelku dostatečná ... nevidím jako příliš pravděpodobné, že by DT propadl do konce roku o více než 22 % ... Pro upřesnění uvádím aktuální parametry papíru : Poslední kurz Deutsche Telekom (Stuttgart 11.1. 2008) - 15,26 euro. Certifikát BN7XHZ - bonus level 21,50, knock-in 11,80, poslední brief cena certifikátu 18,09 euro ... ochrana je tedy asi 22,7 % a zisk k maturitě (17.12. 2008) při zdárném průběhu 18,85 % Přesto - jak dokládám na grafech - i DT umí "pěkné" poklesy a ne vždy se v posledních 5 letech vyvíjel při poklesech lépe než hlavní německý index ... Dále tu může být problém s investicemi DT do jeho americké mobilní divize - " ... Deutsche Telekom AG, Europe's largest telephone company, said investments in its U.S. mobile-phone unit will hurt profitability growth at the division in the next two years ... (Bloomberg) - celý článek na : http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=asww8jajxxCI ... i Lynx píše o kousek výše o pravděpodobných nadcházejících downgradech, což může spolu se současným negativním sentimentem a panikou vyvolat výraznější pokles akcie ... Nemyslím tím však, že by měla být snad proražena ochrana, spíše snad to, že bych s nákupem ještě "chvíli" počkal ... CG05EV jako alternativa se mi již líbí o něco méně (:o)) , protože pokud mě zrak a můj počítač neklamou, byla u tohoto bonus v srpnu 2006 proražena knock-in bariéra - na grafu červený vykřičník (BN7XHZ se to netýká, protože byl emitován až v roce 2007), došlo tedy ke zrušení bonus mechanismu a tento certifikát se tak dále do maturity chová již jen jako tracker k podkladu ... odpovídá tomu i cena papíru, která je menší než vlastní podklad ... (:o)) Maila jsem dnes nestihl - napíšu co nejdříve ... Měj se OK a hezký zbytek víkendu všem ! Pablo | |
| | | velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Sun Jan 13, 2008 5:46 am | |
| Ahoj všem!!
Díky za reakce.Hlavně tedy Pablovi!!To si mně nemohl napsat soukromě,abych mihl předstírat,,že jsem si toho všiml dodatečně!!!Opravdu mně tady musíš dělat ostudu!!oo)).Budiž.Fuck off Das Sicherheitslevel cg05ev oo)).Měl jsem vybraný ten první,kvůli kratší maturitě,ten druhý jsem tam narychlo přilepil jako alternativu s vyšší ochranou,knock in jsem neprověřil.Budiž.Nicméně je nákup cg05ev pro investora výhodný i tak,jelikož nakupuje 8,5% discountem vzniklým rozdílem podkladů,které se k maturitě srovnají.Rozuměj papír dožene podklad za jakékoliv situace.Obráceně při pádu podkladu je ztráta menší o discount,pokud ho překročí.Pokud by ztráta vbyla menší ja 8.5,je rozdíl ziskem..
PS Ostatním.Jak budu mít čas,vyjádřím se k Vašim názorům,ještě jednou díky za reakci.. | |
| | | Myk Investor
Poeet p?íspivku : 352 Localisation : Bodenbach Registration date : 26. 08. 07
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Sun Jan 13, 2008 8:07 pm | |
| DT jsem kupoval před rokem za 16,13 , prodával jsem v říjnu za 19,50, protože jsem potřeboval uvolnit margin, ale měl jsem ještě počkat. Nakupoval jsem na P/E 11. Nyní je forward P/E 20, ale nějak nevěřím odhadům zisků pro tento rok. Shodou okolností jsem víkend strávil na vleku se členem managementu české dcery DT a i když jsme měli jiné (příjemnější) starosti než probírat DT, pochytil jsem následující: - DT má obrovské problémy se svojí vnitřní strukturou - není jasné, co se stále zhoršujícím se businessem pevných linek - poslední roky se slibně rozvíjela hlavně americká divize - asi tušíme, že americká divize už nebude letos tou nejperspektivnější Hlubší názor nemám. EDIT: P.S. kupoval jsem za 16,13 USD, aby to nemátlo
Naposledy upravil dne Mon Jan 14, 2008 12:16 am, celkově upraveno 1 krát | |
| | | Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Sun Jan 13, 2008 9:14 pm | |
- Ahoj všem!! Díky za reakce.Hlavně tedy Pablovi!!To si mně nemohl napsat soukromě,abych mihl předstírat,,že jsem si toho všiml dodatečně!!!Opravdu mně tady musíš dělat ostudu!! oo)).Budiž.Fuck off Das Sicherheitslevel cg05ev oo)) ...
Ahoj VM ! Promiň (:o)) ... původně jsem chtěl ten poslední odstavec vypustit, ale když už jsem si dal tu práci s grafy a zakomponoval jsem do nich ve Photoshopu ten krásný velký červený vykřičník, bylo rozhodnuto (:o)) ... Pablo | |
| | | Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: Německá defenzivní dividendová stálice Mon Jan 14, 2008 12:23 am | |
- Nabízí se otázka,jeli mezi stovkou zaregistrovaných "čtenářů" tohoto chatu aspoň desítka investorů mající vlastní názor schopných se o něj podělit....Nevím,jestli neztrácím čas formulováním vlastních myšlenek písemně bez patřičného fead backu.Tu hrstku kreativních zdravím!!!
Ahoj VM a ostatní Obdivuji vás, kde berete dostatek času. Slohové práce mne nikdy moc nešly a ani nebavily, mé vyjadřovací schopnosti nejsou nejlepší. Jsem spíš technický typ a také obchoduji dle TA, cizí řeči neumím a tak je to pro mne nejvýhodnější. Pohybuješ se na úplně jiném teritoriu než já. Certifikáty používám jenom KO ke svingovým obchodům. Bonusy zatím nepoužívám, dle mne jsou vhodné když jde trh do strany, situace je však nyní složitá. Můj momentální horizont kam nyní dohlédnu se pohybuje max několik dnů až týdnů. Tento časový úsek také nyní obchoduji. Nedokáži se tedy vyjádřit, jak to bude za rok u tvých bonus certifikátů. Připadá mi to v dnešní situaci jako hádání z kříšťálové koule. Nyní se nacházíme u dlouhodobých suportů, může se to utrhnout oběma směry, na burze to tak chodí. FA neumím, zde je odborník Lynxharpey za což jsem mu velice vděčný. Poslední dobou se také hodně zdokonalil v TA. Velkou část mých názorů prezentuje ve svých denních zprávách. Necítím tedy potřebu zde opakovat některé jeho názory. Mé obchodování se skládá ze dní, kdy předpokládám růst na trzích a pak jim věnuji dost času. Nyní se dle mne nacházíme v období, kdy je ještě nejlépe být co nejvíce kěš a tak jen zkontroluji pro mne důležité technické parametry a věnuji se jiným činnostem. Neživým se obchodováním na burze. Až budu mít co říci, tak to jistě udělám. Když jsem předpokládal nedávno růst SPY na 1490 tak jsem to zde napsal i když jsem si protiřečil s Radkem a Lynxharpeym. Velice si vážím tohoto fóra, myslím si, že je třeba dát síly dohromady. Něco jako když tahali babka s dědkem řepu. Nakonec k vytáhnutí řepy rozhodla jen síla myšky. Bylo by pěkné, kdyby se nám to tady také tak podařilo. Přeji všem hezký zbytek večera. | |
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Wed Jan 16, 2008 4:31 am | |
| Ahoj všichni!!
Díky za reakce.Ahoj Lynxi!!Ano,to mé rýpnutí přímo souvisí s Tvým meilem oo)).Na obranu telekomu,probíhající restruktulizace,masivní propouštění,zvýšené dividendy a už několik roků horší výkonnost než Dax. Lynxi Tvůj nápad kupovat sektory kvůli lepší diverzifikaci se mně pochopitelně ,dělám to už dlouho.Bohužel papírů moc není,/slovy dva/,a nenabízejí tak vysoké zhodnocení zaručené bonus mechanismem.
Je to tedy stoxx 600 telekom CB8QCH capped bonus 18.12.2OO8 knock in 31,56 % bonus 9,76 p.a. cap je výš než bonus,pustí podklad do 17,5%
Druhý je opravdu konzervativní,"rizikovější dluhopis"
BN7XHZ capped bonus /bonus ve výši capu ochrana 35,78 % bonus 8,76 % maturita z hlavy stejně
Tak co ty na to? | |
| | | lynxsharpeye Moderator
Poeet p?íspivku : 737 Localisation : Ostrava Registration date : 03. 09. 07
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Wed Jan 16, 2008 7:54 am | |
- Tak co ty na to?
Ahoj VM, Ja na to, ze to jsou lakomci. To uz je skoro lepsi nakoupit NZL nebo AU obligace a zajistit si menu :-) PS: Koruna je jako utrzena z retezu. Ani bych se moc nedivil, kdyby se jednalo o "unwinding carry trade", kdy investice porizene za pujcene prostredky v CZK (a pak konvertovane do jinych men) jsou prodavany a a dochazi ke zpetne konverzi a splaceni dluhu. Uvolnovani prostredku take muze byt za poklesem O2. Budto nekdo proste potrebuje cash, protoze si mysli, ze dojde ke counter rally, ve ktere ostatni tituly porostou rychleji nez O2 nebo se proste distancuje od stredoevropskeho regionu. Nedokazu odhadnout. Ale soucasne ceny by mozna staly za hrich - tk. KO certifikat na O2 s patricnou ochranou. Ale radeji bych nejdrive slysel nazor TA znalcu. :-) | |
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Sat Feb 02, 2008 5:06 pm | |
| Ahoj Pablo,Lynxi a ostatní spoluinvestoři!!
Uvažuji o vstupu do bonus capu Stoxx 6OO telecom CB8QCH.Momentální hodnoty,maturita v prosinci,ochrana téměř 29 %.Bonus asi 15,5% p.a.
Co vy na to ,kamarádi... | |
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Tue Feb 05, 2008 7:48 pm | |
| Ahoj Pablo!!
Zrealizoval jsem Egypt a Dubai a koupil CB8QCH,teď je tam p.a. asi 18%. | |
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Fri Apr 04, 2008 11:38 pm | |
| NEJEDNÁ SE O DOPORUČENÍ KE KOUPI,ALE O SUBJEKTIVNÍ HODNOCENÍ PRODUKTU BRATRSKÝM ZDRUŽENÍM CERTIFIKÁTOLOGŮ O SÍLE DVOU MUŽŮ
Traderům zdar,Pablovi zvlášt!!
Bratře.Vždy,když čtu lokalizaci Tvého pobytu,město "perníku",jímá mně malinko děs.Pevně věřím,že si to nemyslel pejorativně. oo))
A tak nám ta dividendová stálice malinko vyklesala,co. oo)).Zatímco se spousta klasických traderů v této chvíli chápe provazu na a loučí s dětmi,ve snaze ukončit hořkost svého bytí na margin,mazaný certifikátolog Pablova formátu,se s nepatrným úsměvem na rtech opájí kouzelnými možnostmi,které v důsledku předchozího volatilního vývoje srukturované produkty nabízí. S potěšením tedy kvituji správnost Tvých výpočtů.
GS02YK má maturitu letos v prosinci,ochranu 46% !!!,bonus 25% respektive 37% p.a. !!!!Knock in na hranici 6 eur se jeví stejně nedostižně,jako konec mandatorního období Václava Klause a to i v kontextu maturity v letošním roce. Nevím,jestli sis všiml stěží uvěřitelného faktu,že papír dokonce kupuješ díky současné volatilitě s discountem 7,6%!!!! /podklad 11,18, produkt 10,39 eur.Zlý jazyk,by mohl tvrdit ,že tento fakt je u capu irevalentní.Opak je pravdou.Při případném proražení knock inu,podklad nejen,že neztratí více,ale dokonce o těch 8% méně!!! Fundamentálním skeptikům zdůrazňuji blízkost maturity,výši bonusu a komfortní ochranu.No a pak to nekupte....
Naposledy upravil velkámedvědice dne Sun Apr 06, 2008 11:16 am, celkově upraveno 4 krát | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Sat Apr 05, 2008 1:00 am | |
- ... Traderům zdar, Pablovi zvlášt ! Bratře. Vždy,když čtu lokalizaci Tvého pobytu,město "perníku",jímá mně malinko děs.Pevně věřím,že si to nemyslel pejorativně. oo)) A tak mám ta dividendová stálice malinko vyklesala,co. oo)).Zatímco se spousta klasických traderů v této chvíli chápe provazu na a loučí s dětmi,ve snaze ukončit hořskost svého bytí na margin,mazaný certifikátolog Pablova formátu,se s nepatrným úsměvem na rtech opájí kouzelnými možnostmi,které v důsledku předchozího volatilního vývoje srukturované produkty nabízí. S potěšením tedy kvituji správnost Tvých výpočtů. GS02YK má maturitu letos v prosinci,ochranu 46% !!!,bonus 25% respektive 37% p.a. !!!!Knock in na hranici 6 eur se jeví stejně nedostižně,jako konec mandatorního období Václava Klause a to i v kontextu maturity v letošním roce. Nevím,jestli sis všiml stěží uvěřitelného faktu,že papír dokonce kupuješ díky současné volatilitě s discountem 7,6%!!!! /podklad 11,18, produkt 10,39 eur.Zlý jazyk,by mohl tvrdit ,že tento fakt je u capu irevalentní.Opak je pravdou.Při případném proražení knock inu,podklad nejen,že neztratí více,ale dokonce o těch 8% méně!!!
Fundamentální skeptikům zdůrazňuji blízkost maturity,výši bonusu a komfortní ochranu.No a pak to nekupte.... Ahoj bratře ! Neboj - jde o perník v původním slova smyslu, tedy o ten, který znali už Jeníček s Mařenkou - a to byly podle dostupné literatury slušně vychované děti bez sklonů k abusu návykových látek (:o)) ... Původně jsem chtěl napsat "město hokeje", ale po letošním ligovém fiasku jsem si to raději odpustil, navíc by si mohl někdo myslet, že jsem třeba z Karlových Varů (:o)) K tomu německému Teleti ... když nemám co na práci, snažím se hledat způsoby jak snadlo a rychle zbohatnout (:o)) ... dnes jsem za tímto účelem našel ten GS02YK a opakovaně jsem ho počítal, koukal jsem na všechny možné i nemožné weby a nakonec k emitentovi a vycházelo mi to stále stejně - bonus 25 % při ochraně 46 % s maturitou v 12/2008, navíc je tam proti obvyklému bonusovému prémiu ten neobvyklý diskont v ceně papíru proti podkladu a podkladem již notně vyklesaná "stálice" DT s knock-in bariérou, ke které se za 5 let ani omylem nepřiblížil ... Připadalo mi to tak zatraceně dobré než aby to byla pravda, že jsem Ti to raději před publikací zde poslal via SMS ke kontrole ... to abych tady na fóru po zkušenosti s tím Siemensem, který nás oba spletl, nešířil nějaké bludy (:o)) ... Takže pokud se Ti to jeví stejně dobře, obohatím v pondělí své portfolio o německé dráty (:o)) ... Našel jsem i něco víc - napíšu dnes nebo zítra samostatné téma ... Hezký víkend ! P.S. Dá se použít perník do vapolyzéru ? (:o)) Pablo | |
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Sat Apr 05, 2008 1:37 am | |
| Ahoj Pablo!!
Nevím.Nemám perník,pošli..oo)) | |
| | | Medved Investor
Poeet p?íspivku : 52 Registration date : 03. 01. 08
| Předmět: Názor by byl ale prachy nejsou Sat Apr 05, 2008 4:41 pm | |
- Mezi defenzivní akcie s dividendovou politikou patří bezesporu
Deutsche Telekom.Je reálný předpoklad,že při krizi trhů se bude tato akcie vyvíjet lépe než Dax.
Vybral jsem dva bonusy na uvedenou problematiku
BN7XHZ -bonusový certifikát
Maturita dne 17.12.2008 ochrana 23,2% tato ochrana stačí k zisku 19,8 % p.a. za 11 měsíců
alternativa CG05EV -bonus certifikát
maturita 18.9:2OO9 ochrana 29% zisk p.a. 25,4 %
Nabízí se otázka,jeli mezi stovkou zaregistrovaných "čtenářů" tohoto chatu aspoň desítka investorů mající vlastní názor schopných se o něj podělit....Nevím,jestli neztrácím čas formulováním vlastních myšlenek písemně bez patřičného fead backu.Tu hrstku kreativních zdravím!!! Ahoj VM, což o to názory by i byly, ale moje současná situace je následující: Portfilio je celkově -14%!!! Za vším stojí nákupy to "dřívějších blue chips": Bankovní sektor a Real Estate. Obě šli ke dnu. Navíc připravuji nějakou investici do nemovitosti, takže na další investice nezbývá. Pokud jsem něco kupoval v poslední době tak dle následujícího pravidla: Maturita max. rok a ochrana minimálně 30%. Navržený papír to nesplňuje, takže i kdybych cash měl, stejně bych nenastoupil. Ale jinak nezoufej - prostě jsme si zvykli, že tvoje názory jsou v 90% (snad jsem tě nepodcenil :-) ) správné a tak odpadá polemika. PS: Malá medvědice začla chodit. To je mela. | |
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Sat Apr 05, 2008 7:45 pm | |
| Ahoj medvěde!!
Moc Tvé reakci nerozumím,asi pleteš papíry?Papír GS02YK,o kterém mluvím s Pablem má ochranu 46%!!!Končí za osum měsíců.p.a. 37%.Z bonusů na banky,co jsem zde uvedl,mám Royal dost v plusu v plusu,citi mírně v mínuse s jedním ředěním.Toll Brothers stavební v plus.Erste v plus.Žádný bonus,který jsem po debatě koupil,nepraskl.V průběhu po maturitu je ostaně lhostejno,zda je papír v dočasném mínuse. Snad Tě zmátlo,že jsem příspěvek zařadil do starší kategotorie a díval ses na první isiny,co zde byly uvedeny v loňském roce? PS Jinak Tě lituji,já se však do mínusu nedostal ani letošní rok,jinak Tvá ztráta nepřevyšuje ztráty akciových fondů.Tvé pf podrobně neznám.Jestli chceš pošli mi ho zprávou.Zareaguji.Měj se.
Naposledy upravil velkámedvědice dne Sun Apr 06, 2008 11:27 am, celkově upraveno 2 krát | |
| | | pepab Investor
Poeet p?íspivku : 90 Localisation : Vysočina Registration date : 02. 07. 07
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Sat Apr 05, 2008 8:18 pm | |
| Ahoj Pablo a VM, cert. GS02YK je určitě zajímavá investiční příležitost a další GS02YH;L;J;G, a pokud si tedy myslíme, že trhy ukáží ještě další pokles v relativně krátké době a tím zvýšení volatility, tak tento cert. by ještě podle všech pravidel měl ještě zlevnit kvůli zvýšení ceny opce na DT, která tvoří možný diskont v ceně cert. vůči podkladu DT. Pokud si myslíme, že trhy půjdou již jen nahoru nebo do strany tak volatilita se bude snižovat a za lepší cenu již cert. nekoupíme než příští týden.Jen si kladu otázku, proč v den emise 1.4. 2008(na apríla) a ceně podkladu DT 10.55 EURO close z 31.3. 2008 byla cena certif. 11,72 EURO(tehdy byla volatilita větší než nyní v pátek),ale v pátek při ceně DT 11,19 EURO je cena cert. již jen 10,40EURO.Chová se spíš jak revers cert.,cena podkladu roste, revers cert. klesá. | |
| | | jiran07 Investor
Poeet p?íspivku : 107 Registration date : 27. 01. 08
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Sat Apr 05, 2008 10:35 pm | |
| Zdravím všechny,
teda Pablo a VM musím přiznat, že obdivuji váš systém najit v tom množství certů takovéto perly ( i když VM možná pomáhá i skvělý čich :-) ). Zdá se mi ta nabídka velmi zajímavá. Také jsem se díval do prospektu, protože jsem si myslel, že bude třeba chyba v délce trvání, ale sedí to. Díval jsem se i na ostatní GSzerty z 4.4.08 a našel jsem tam ještě tři zajímavé. Uvedu jejich porovnání: podklad-aktualní cena podkladu(max,min za rok)-bonus €-bariera€-odstup od bariéry-výnos p.a.-WKN Deutsche Telekom-11,18(15,86-9,8)-13€-6€- 46,33%-37,39%-GS02YK DeutscheBorse-101,54(136,22-72,73)-124€-55€-45,83%-36,66%-GS02XQ DeutscheBorse-101,54(136,22-72,73)-127€-60€-40,91%-41,38%-GS02XT Lufthansa-17,49(22,69-14,7)-20€-9€- 48,54%-34,3%-GS031D Lufthansa byla za 9€ v roce 2004, DB za 55 v roce 2006 a DT za 6 možná v době, když ještě nebyly mobily. Mě osobně se také nejvíce líbí zert, který vybral Pablo s VM. Defensivní titul s odhadovanou dividendou při současné ceně 6,65%, což by při poklesu k 6€ bylo cca 12%. DT má šanci být mým prvním obchodem s zerty, ale budu muset přehodnotit můj začátečnický poznatek, nekupovat zert hned po emisi, protože později je šance ho koupit levněji (obzvláště v této volatilní době). Jinak mi ta cena 10,4 také vrtá hlavou, protože tam jsou za stejnou cenu ještě dva (13/7 a 12/6). 2YK má nejlepší poměr cena/výkon a bude o něj největší zájem. Ovlivní to jeho cenu směrem nahoru? Pablo, VM jak odhadujete jeho další cenový vývoj? | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Sun Apr 06, 2008 12:49 am | |
| - Medved napsal:
- Ahoj VM, což o to názory by i byly, ale moje současná situace je následující: Portfilio je celkově -14%!!! Za vším stojí nákupy to "dřívějších blue chips": Bankovní sektor a Real Estate. Obě šli ke dnu.
Navíc připravuji nějakou investici do nemovitosti, takže na další investice nezbývá. Pokud jsem něco kupoval v poslední době tak dle následujícího pravidla: Maturita max. rok a ochrana minimálně 30%. Navržený papír to nesplňuje, takže i kdybych cash měl, stejně bych nenastoupil. Ale jinak nezoufej - prostě jsme si zvykli, že tvoje názory jsou v 90% (snad jsem tě nepodcenil :-) ) správné a tak odpadá polemika. PS: Malá medvědice začla chodit. To je mela. Ahoj Medvěde ! Musíš číst pozorně datumy v záhlaví příspěvků (:o)) ... reaguješ totiž na úvodní článek v této sekci, který VM napsal v lednu 2008, kdy byla zcela jiná situace a není proto již aktuální ... Nyní je řeč o GS02YK, který jsme s mým velkým bratrem vzhledem ke shodnému podkladu DT zařadili do této sekce, což Tě asi zmátlo ... Jinak tento můj tip naopak bohatě splňuje Tebou stanovená kritéria pro "bezpečnou" investici, čímž ovšem nemyslím, že bych ho chtěl snad někomu doporučovat (:o)) ... Přeji Tobě i malému Medvíděti vše dobré a hezký zbytek víkendu ! Pablo | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Sun Apr 06, 2008 1:38 am | |
| - jiran07 napsal:
- Zdravím všechny, teda Pablo a VM ... DT má šanci být mým prvním obchodem s zerty, ale budu muset přehodnotit můj začátečnický poznatek, nekupovat zert hned po emisi, protože později je šance ho koupit levněji (obzvláště v této volatilní době). Jinak mi ta cena 10,4 také vrtá hlavou, protože tam jsou za stejnou cenu ještě dva (13/7 a 12/6). 2YK má nejlepší poměr cena/výkon a bude o něj největší zájem. Ovlivní to jeho cenu směrem nahoru? Pablo, VM jak odhadujete jeho další cenový vývoj?
Ahoj Pepabe a Jirane07, zdravím vás a děkuji za vaše reakce ... Jaký bude další vývoj trhů lze těžko odhadnout, nicméně si nemyslím, že by nás čekala již jen cesta nahoru či do strany ... poklesů se ještě jistě dočkáme, je však otázka kdy a v jaké míře k tomu dojde ... pokud to nebude skutečně brzy nebo ten pokles nebude opravdu razantní, nemusí se již tato nákupka u bonusového certifikátu se splatností 12/2008 a ochranou 46 % opakovat ... Ten cenový pohyb vysvětlit nedokážu, ale jistě se nejedná o revers (:o)) - možná v tom bude hrát roli ten apríl (:o)) ... Současné parametry GS02YK jsou pro mě již dostatečným důvodem ke koupi, v případě lepších cen v budoucnu mohu přikoupit, jinak s blížící se maturitou pokud nebude DT nějakým způsobem devastován, by měl papír růst směrem k capu ... Cenu certifikátu v dané chvíli určuje emitent podle aktuálního vývoje podkladového aktiva samozřejmě s ohledem na strukturu respektive typ daného certifikátu - zda je o ten který papír zájem či nezájem zde v kontrastu s např. akciemi nehraje žádnou roli ... Může se však stát, že skutečně zajímavé papíry se mohou vyprodat (emise je omezená - v případě GS02YK je to 500 tisíc kusů) a poté je již nelze od emitenta koupit - je jen poptávka, ale chybí nabídka (například BLB24V) ... V tomto ne příliš častém případě by asi byla možnost koupit certifikát na burze třeba ve Stuttgartu, nabídnutá cena by však musela být natolik zajímavá, aby se našel prodejce - zde by tedy v rozporu s výše uvedeným platila pravidla nabídky a poptávky, nemám s tím však praktickou zkušenost - jde zřejmě o ojedinělé případy, protože má-li emitent papír k dispozici, bývá i jeho cena na burzách +/- shodná s emitentem a výrazněji se neliší ... Ty další papíry od GS, které uvádíte, jsou ty, o kterých jsem chtěl původně napsat samostatný článek ... stejná struktura, podobné bonusy i ochrany, stejná maturita - podklady kromě DT například Lufthansa, Daimler nebo Deutsche Boerse ... jsou rovněž zajímavé, ale vzhledem k současné ceně a charakteru podkladu mi přijde skutečně nejlepší ten DT ... Ať se vám daří a pokud něco koupíte, dejte to sem na fórum vědět ... Pablo | |
| | | Véna Investor
Poeet p?íspivku : 41 Registration date : 09. 03. 08
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Mon Apr 07, 2008 11:26 am | |
| Tak se nám ty ceny poněkud zvýšily. Parametry při aktuální ceně už nejsou zdaleka tak atraktivní. Aktuální bonus 9,5% p.a. Podařilo se vám někomu nakoupit za původní páteční ceny? Že by ta páteční cena byla výsledkem chyby v ocenění u emitenta? | |
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Mon Apr 07, 2008 1:00 pm | |
| Ahoj Véno!!
Než jsem se vzbudil papír posílil přes dvacet procent,ani jsem se nedíval,jestli to nebylo gapem.Páteční šance je každopádně fuč.. | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice Mon Apr 07, 2008 1:20 pm | |
- Ahoj Véno!! Než jsem se vzbudil papír posílil přes dvacet procent,ani jsem se nedíval,jestli to nebylo gapem.Páteční šance je každopádně fuč..
Ahoj VM ! Taky jsem to ráno zjistil, když jsem se krátce po 9,00 hodině chystal nakoupit ... Papír posílil gapem - je otázkou, zda šel v pátek za těch 10,40 euro vůbec koupit ... na Euwaxu totiž neproběhl v pátek na těchto cenových úrovních ani jeden obchod, což se mi zdá divné ... ?! Každopádně za současné ceny to již není žádné terno, takže jsem nenakoupil ... Pablo | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Německá defenzivní dividendová stálice | |
| |
| | | | Německá defenzivní dividendová stálice | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |