Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

to: Velkamedvedice

Goto down 
+7
lynxsharpeye
Piti
Austrian
Myk
Pablo
velkámedvědice
hilden
11 posters
AutorZpráva
hilden

hilden

Poeet p?íspivku : 9
Registration date : 03. 01. 08

to: Velkamedvedice Empty
PříspěvekPředmět: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeThu Jan 03, 2008 8:28 pm

Pánové jak je to, když mám cektifikát koupený v roce 2007 a ještě téhož roku je dosaženo knockout bariery,ale pořád mi vysí v portfoliu. Je ta ztráta počítána do roku 2007,nebo se převádí do roku kdy je emittentem za téměř nulovou cenu aut. vyroupen?
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeThu Jan 03, 2008 10:11 pm

Ahoj!!

To je otázka spíše pro účetního,případně příslušný finanční úřad.Pokud píšeš,že na papíru zůstala zbytková hodnota,měl by být rozhodující den vyrovnání,ne poslední obchodní den.Tedy v Tvém případě už nový rok...
Nicméně se přiznávám,mně se tento případ v praxi nestal...
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeThu Jan 03, 2008 11:13 pm

hilden napsal:
Pánové jak je to, když mám cektifikát koupený v roce 2007 a ještě téhož roku je dosaženo knockout bariery,ale pořád mi vysí v portfoliu. Je ta ztráta počítána do roku 2007,nebo se převádí do roku kdy je emittentem za téměř nulovou cenu aut. vyroupen?

Ahoj !

Nejsem sice účetní, ale pokud ke knockoutu došlo koncem roku 2007 a emitent Tě vypořádá až v roce 2008 za nějakou zůstatkovou cenu, počítá se ta ztráta podle mě jistě do roku 2008 - je to podobné, jako bys certifikát v den vypořádání emitentovi za tuto cenu sám prodal ... respektive bez ohledu na datum knockoutu, k vlastní transakci (vypořádání) - tedy k zisku nebo ke ztrátě - došlo až v roce 2008 ...

Pablo
Návrat nahoru Goto down
hilden

hilden

Poeet p?íspivku : 9
Registration date : 03. 01. 08

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeFri Jan 04, 2008 12:05 am

Pablo napsal:
hilden napsal:

Ahoj !

Nejsem sice účetní, ale pokud ke knockoutu došlo koncem roku 2007 a emitent Tě vypořádá až v roce 2008 za nějakou zůstatkovou cenu, počítá se ta ztráta podle mě jistě do roku 2008 - je to podobné, jako bys certifikát v den vypořádání emitentovi za tuto cenu sám prodal ... respektive bez ohledu na datum knockoutu, k vlastní transakci (vypořádání) - tedy k zisku nebo ke ztrátě - došlo až v roce 2008 ...

Pablo

Díky kluci, já jsem si to taky myslel, je to logičtější.Moc se mi to právě takhle nehodí,ale to tak už býváSmile
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

Poeet p?íspivku : 352
Registration date : 26. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeFri Jan 04, 2008 1:30 am

To vypořádání za 0,01 euro u certifikátů bez stop lossu je tam právě z daňových důvodů, protože pro firmy (banky, fondy) je jednodušší daňově doložit ztrátu vzniklou jako nákup-prodej, než dokládat, že cenný papír ztratil hodnotu při nějakém knockout a je neprodejný (finanční úřady by mohly požadovat nějaké potvrzení, mohly by se dohadovat kdy přesně k proražení došlo apod.).

Takže z hlediska daní je vypořádání knock outu prostě nákup - prodej, prodej k datu vypořádání - rozhodující je, kdy se ten cent útěchy objeví na výpise.
Návrat nahoru Goto down
Austrian
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 105
Registration date : 20. 09. 07

PříspěvekPředmět: Poplatek za vypořádání   to: Velkamedvedice Icon_minitimeFri Jan 04, 2008 2:31 am

Ahojte,

v této souvislosti mě napadla ještě dodatečná otázka, spíš kvůli detailům. Za jakou cenu proběhne vypořádání? Bude muset Hilden platit poplatek BJ 16,95? Nebo se v tomto případě poplatky odpouští? Nebo se vypořádává jiným způsobem než v případech, kdy certifikát v den splatnosti splňuje podmínky?
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeFri Jan 04, 2008 2:48 am

Austrian napsal:
Ahojte, v této souvislosti mě napadla ještě dodatečná otázka, spíš kvůli detailům. Za jakou cenu proběhne vypořádání? Bude muset Hilden platit poplatek BJ 16,95? Nebo se v tomto případě poplatky odpouští? Nebo se vypořádává jiným způsobem než v případech, kdy certifikát v den splatnosti splňuje podmínky?

Ahoj,

emitent nikdy nic neodpouští (:o)) ... při vypořádání (nejen KO certifikátů po knockoutu, ale třeba i bonus certifikátů při maturitě) se platí poplatek 16,95 euro ... proto se třeba vyplatí prodat bonus certifikát těsně před maturitou emitentovi - platíš jen 9,90 a nemusíš čekat několik dní na peníze v rámci vypořádání ...

Pablo
Návrat nahoru Goto down
Austrian
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 105

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeFri Jan 04, 2008 3:06 am

Ahoj Pablo,

díky za odpověď. Ten trik s prodáním před splatností mi již kdysi poradil VM. Vy jste snad dvojčata :-) A ti emetenti by třebas mohli vymyslet nějaký nižší poplatek za recyklaci již nepotřebného papíru Very Happy .
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

Poeet p?íspivku : 373
Registration date : 06. 11. 07

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeFri Jan 04, 2008 8:49 am

Když jsem prodával proražený K.O. certifikát v roce 2007 u kterého Basispreis = K.O. bariéra, platil jsem poplatek ve výši vypořádací hodnoty, tj. poplatek byl 0,001*množství K.O. cert. Takže navíc jsem defacto neplatil žádný poplatek.
Návrat nahoru Goto down
http://proinvestory.cz
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeFri Jan 04, 2008 10:15 am

Ahoj kluci!!

Jestli jsme dvojčata nevím,to se musím zeptat rodičů...ooo)))).
Jinak s Pablem obecně souhlasím s jednou vyjímkou a tou je právě otázka
vyrovnání bezcených papírů.Tady mám stejnou zkušenost jak Piti,viz.

6.12.2007 11:25 Bezplatné dodání C KO Disc. Erste Bank... -1430,000 EUR 0,000 0,00 EUR 0,00 EUR 0,00 EUR

Pablo tento stav prakticky nezná ,protože používá stop lossy,případně papíry ,kde jsou stop lossy zabudované,dále prodává turbo ještě před proražení ko.
Další možností jsou,Pablo nikdy neknokautuje..oo)),nebo nezaplacené poplatky vykazuje v rodinné kase jako zaplacené.Ušetřená eura pak prohýří v šantánu a to zejména s mulatkami..oo)))!!!

Poplatky obecně určuje broker,ne emitent....
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeFri Jan 04, 2008 11:33 pm

Ahoj kluci !

Souhlasím s Pitim - v případě knockoutovaných certifikátů s minimální respektive prakticky nulovou zůstatkovou hodnotou je to přesně tak jak píše ... můj výše uvedený příklad s 9,90 euro se týkal prodeje bonus certifikátů těsně před maturitou v rámci ušetření času a části poplatku - až na výši toho poplatku je to analogie s knockoutovanými certifikáty ... Poplatky samozřejmě určuje a inkasuje zlý broker, emitenti jsou hodní (:o))

S VM bytem na samotě u lesa sice dvojčata nejsme, vypadáme však velmi podobně a máme i mnoho společného - třeba přítelkyně, zálibu v certifikátech, v dobrém jídle a ještě lepším alkoholu nebo v mulatkách ze šantánů ... v neposlední řadě také oba posloucháme dechovku a volíme KSČM (:o))))

Pablo
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

Poeet p?íspivku : 737
Registration date : 03. 09. 07

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeSat Jan 05, 2008 12:27 am

Pablo napsal:
S VM bytem na samotě u lesa sice dvojčata nejsme, vypadáme však velmi podobně

Znamena to tedy, ze bych se mezi vas dva nevmacknul na zadni sedadlo? Very Happy
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeSat Jan 05, 2008 3:06 am

Ahoj šelmo!

Na zadní sedadlo se vmáčkneš v pohodě,my se hádáme o řízení..oo))!!
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

Poeet p?íspivku : 737
Registration date : 03. 09. 07

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeSat Jan 05, 2008 3:43 am

No, ja nevim. Me zdroje tvrdi, ze jezdis vzadu! lol

to: Velkamedvedice I1487751_33
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeSat Jan 05, 2008 5:02 am

Ahoj!!

Tak ta je povedená..oo))!!
Návrat nahoru Goto down
jkli

Poeet p?íspivku : 3
Registration date : 08. 01. 08

PříspěvekPředmět: Poplatek za certifikát při maturitě   to: Velkamedvedice Icon_minitimeWed Jan 09, 2008 2:04 am

[quote="Pablo"]
Austrian napsal:

emitent nikdy nic neodpouští (:o)) ... při vypořádání (nejen KO certifikátů po knockoutu, ale třeba i bonus certifikátů při maturitě) se platí poplatek 16,95 euro ... proto se třeba vyplatí prodat bonus certifikát těsně před maturitou emitentovi - platíš jen 9,90 a nemusíš čekat několik dní na peníze v rámci vypořádání ...

Mám jinou zkušenost u BrokerJet, při maturitě certifikátu si žádný poplatek nestrhli, jen se na peníze muselo čekat týden.
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 288
Registration date : 24. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeWed Jan 09, 2008 2:12 am

To som zvedavy, po zajtrajsku budem mat u Erste pravdepodobne prvu skusenost s KO :-( Aj ked najradsej by som momentalne asi bol keby to nebol SL certifikat, lebo bariera je 36 EUR - a ta mozno vydrzi... Ale ja uz sa po dnesku v USA nebudem nicomu divit...
Návrat nahoru Goto down
http://www.jopo.sk
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Poeet p?íspivku : 1052
Registration date : 01. 07. 07

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeWed Jan 09, 2008 8:42 am

Ono to není ovlivněno jen broukerem ale hlavně emitentem a to jak u bonusu tak i u KO. U některých si to člověk musí vybrat (prodat) u některých zase to emitent dělá automaticky.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeWed Jan 09, 2008 1:03 pm

Ahoj všem!!!

Ještě jednou k poplatkům.Pokud neprodáte v obchodní dny,emitent v den realizace zaplatí papír vždy,je to jeho povinnost.Jde tedy jen o výši poplatků.Ten realizační poplatek si dříve BJ neúčtoval.ˇUčtuje ho asi rok a to i u certifikátů,i když mají ve stanovách psány jen warranty.Odpověděli mně tenkrát,že si můžu stěžovat.Písemně.Když jsem upozornil na to,že dříve se u maturity neplatilo,odvětil,ze to byla jen technická chyby kolegů v Rakousku,protože se tento strhává "manuálně".Proto je podle dnešní politiky brokerů lepší prodat v poslední obchodní den.Vyjímkou mohou být jen bezcenné warranty.Aspoň tak věc oficiálně prezentuje BJ.
Návrat nahoru Goto down
jkli

Poeet p?íspivku : 3
Registration date : 08. 01. 08

PříspěvekPředmět: Prodej v poslední obchodní den   to: Velkamedvedice Icon_minitimeFri Jan 11, 2008 1:41 am

Asi je vhodné to spočítat pro konkrétní situaci. I v poslední obchodní den se dá prodat jen za nižší cenu - sníženou o spread, plnou cenu vyplatí emitent až v den maturity. Poplatek se při prodeji zaplatit musí, záleží na jeho velikosti a počtu kusů. Pokud je poplatek naúčtován i u maturity, tak je to stejné. Jestli se neúčtuje anebo na to někdo "zapomene", tak je to milé a čekání na maturitu je o to ještě výhodnější. Velká medvědice má jistě dostatek zkušeností, jak často anebo u koho se poplatek u maturity neplatí. Nevýhoda automatické realizace je delší doba čekání na peníze.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeFri Jan 11, 2008 2:05 pm

Zkusím to ještě jednou shrnout.U BJ se realizační poplatek /základní do 5000 eur obchodu, tj. asi 17 euro platí vždy!! Jen v případě papíru,jehož cena je nižší než uvedený poplatek se odpouští!! Za menší poplatek se musí prodat emitentovi v obchodní dny.Co se týče realizační ceny,na můj přímý dotaz,jedná-li se o hodnotu poptávky či nabídky mi bylo sděleno,že se jedná o hodnotu papíru vypočítanou emitentem.Tedy těžko plus spread/ážio/,to je vlastně poplatek emitentovi při nákupu.Ta hodnota bude tedy kolem poptávky.Takto věc vysvětlil pan Gapko,který má na těchto stranách disertační práci z warrantů.Dle mé osobní zkušenosti,je to prakticky jediný broker u BJ,který by měl certifikátům rozumět!!!
Návrat nahoru Goto down
janula
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 91

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeFri Jan 11, 2008 3:48 pm

Takto věc vysvětlil pan Gapko,který má na těchto stranách disertační práci z warrantů.Dle mé osobní zkušenosti,je to prakticky jediný broker u BJ,který by měl certifikátům rozumět!!![/quote]

VM, please, kde je tu zavesena ta dizertacka?? Nenasla som ju:-(
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Poeet p?íspivku : 1052
Registration date : 01. 07. 07

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitimeFri Jan 11, 2008 3:55 pm

janula napsal:

VM, please, kde je tu zavesena ta dizertacka?? Nenasla som ju:-(

http://lazybear.wz.cz/download.htm
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: to: Velkamedvedice   to: Velkamedvedice Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

to: Velkamedvedice
Strana 1 z 1

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Certifikáty, warranty-