|
| LCD monitory | |
| | Autor | Zpráva |
---|
Myk Investor
Poeet p?íspivku : 352 Localisation : Bodenbach Registration date : 26. 08. 07
| Předmět: LCD monitory Mon Dec 10, 2007 6:57 pm | |
| Ahoj, v současné době používám display s rozlišením 1400x1050 a vážně uvažuji nad rozšířením pracovní plochy, protože mě nebaví pořád přepínat okna, když se chci podívat na jiný graf.
Docela mě zaujala kombinace dvou 24 LCD panelů (1950x1200) vedle sebe. 24 monitor se už dneska dá pořídit za 10 litrů, ale má většinou omezení viditelnosti na 160 stupňů (udávané výrobcem, ve skutečnosti a si horší).
Nemáte někdo zkušenost, jestli když se dají dva takhle široké monitory vedle sebe, nenarazím na sníženou viditelnost protože budu koukat na okraje monitorů pod příliš velkým úhlem?
A dotaz na počítačové odborníky: Musím mít na 2x24 monitor nějakou speciální kartu, nebo stačí jakákoliv, která má ve specifikaci uvedeno 2xDVI? | |
| | | DendaZ Investor
Poeet p?íspivku : 18 Registration date : 10. 09. 07
| Předmět: Dva monitory Mon Dec 10, 2007 7:29 pm | |
| Ahoj Myku,
používám delší dobu dva LCD monitory (19" s rozliš. 1280x1024) a již si nedovedu představit jinou formu zobrazování...:-). S pozorovacím úhlem bych si asi nedělal starosti ani u těch 24"... Pokud má grafika fyzicky dva DVI konektory, tak také nevidím problém proč by to nemělo jet v režimu rozšířené plochy. Na své starší grafice mám jeden monitor připojený na analog. VGA a druhý na DVI a je to bez problému, dokonce není problém mít na každém monitoru jiné rozlišení. Tož tak... | |
| | | Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: LCD monitory Mon Dec 10, 2007 10:22 pm | |
| - Myk napsal:
- Ahoj,
vážně uvažuji nad rozšířením pracovní plochy, protože mě nebaví pořád přepínat okna, když se chci podívat na jiný graf. Ahoj Myku. Jelikož se přes den připojuji postupně na 2-3 místech, používám jenom noťas. Ze začátku mi to dělalo velké potíže, vždy vše vypnout a pak zase rozjet. Také když jsem pracoval nebo sledoval víc oken, byl jsem nervózní jestli se neděje něco o čem nevím a tak jsem téměř neustále přepínal okna a výsledky za celý den téměř žádné. Postupně jsem začal používat metodu více oken, kdy si upravím velikost různých oken dle potřeby. Tato formace mi vyhovuje zatím nejvíce: Dole mám grafy indexů, komodit, měn, které mne zajímají. Vpravo Českou burzu nebo jiné a zůstane mi ještě poměrně velké okno na jiné činnosti. V případě potřeby jej ještě zmenším a do volného prostoru dám další nebo pouze část překryji. Používám také "správce relací", kde mám uloženy různé skupiny akcií, indexů a celé sestavy. Je to vynikající, nemusím nic vyhledávat po jednotlivých stránkách. Protože se některé stránky načtou na domovskou stránku a pak se musí proklikávat na potřebnou, noťas nevypínám ale uspávám pouze zavřením, po zmněně stanoviště jen otevřu a všechno se mi otevře tak jak tam bylo. Nevýhoda je, že v tomto případě není zaheslovaný. Vím, že to není nic světaborného, mne se to však osvědčilo při minimálních nárocích na techniku, prostor a mobilitu. Přeji hezký zbytek dne. | |
| | | lynxsharpeye Moderator
Poeet p?íspivku : 737 Localisation : Ostrava Registration date : 03. 09. 07
| Předmět: Re: LCD monitory Tue Dec 11, 2007 6:17 pm | |
| - Joseff napsal:
- Myk napsal:
- Ahoj,
vážně uvažuji nad rozšířením pracovní plochy, protože mě nebaví pořád přepínat okna, když se chci podívat na jiný graf. Ahoj Myku. Jelikož se přes den připojuji postupně na 2-3 místech, používám jenom noťas. Ze začátku mi to dělalo velké potíže, vždy vše vypnout a pak zase rozjet. Také když jsem pracoval nebo sledoval víc oken, byl jsem nervózní jestli se neděje něco o čem nevím a tak jsem téměř neustále přepínal okna a výsledky za celý den téměř žádné. Postupně jsem začal používat metodu více oken, kdy si upravím velikost různých oken dle potřeby. Tato formace mi vyhovuje zatím nejvíce:
Dole mám grafy indexů, komodit, měn, které mne zajímají. Vpravo Českou burzu nebo jiné a zůstane mi ještě poměrně velké okno na jiné činnosti. V případě potřeby jej ještě zmenším a do volného prostoru dám další nebo pouze část překryji. Používám také "správce relací", kde mám uloženy různé skupiny akcií, indexů a celé sestavy. Je to vynikající, nemusím nic vyhledávat po jednotlivých stránkách. Protože se některé stránky načtou na domovskou stránku a pak se musí proklikávat na potřebnou, noťas nevypínám ale uspávám pouze zavřením, po zmněně stanoviště jen otevřu a všechno se mi otevře tak jak tam bylo. Nevýhoda je, že v tomto případě není zaheslovaný. Vím, že to není nic světaborného, mne se to však osvědčilo při minimálních nárocích na techniku, prostor a mobilitu. Přeji hezký zbytek dne. Ahoj Joseffe, co to tam mas za grafy dole? Jak se to tak nastavuje. Ten Tvuj layout se mi libi. Ja jsem hrozny preklikavac a je to docela o nervy jak rikas. PS: Ti z vas, kteri jsou u FIA, taky musite neustale "obnovovat", at vidite aktualni nabidku/poptavku? Uz mne to zacina iritovat - musim soucasne mit otevrenou Patrii a FIO, sledovat pohyby na Patrii a obchodovat na FIO. :-) | |
| | | Myk Investor
Poeet p?íspivku : 352 Localisation : Bodenbach Registration date : 26. 08. 07
| Předmět: Re: LCD monitory Tue Dec 11, 2007 9:08 pm | |
| Ahoj Joseffe, mě to Tvoje rozložení také zaujalo. Na notebooku ho asi zkusím aplikovat, i když grafy v Tradestation se asi nedají tak efektivně smrsknout. Tak si stejně asi pořídím k vánocům 24 monitor. | |
| | | Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: LCD monitory Tue Dec 11, 2007 9:40 pm | |
| Pokud se dobře dívám má tam josef http://www.forex-markets.coms java charts http://www.forex-markets.com/javacharts.htmKromě řady výhod online data, TA-analýzy atd. to má obrovskou nevýhodu nedá se nastavení ukládat tzn. pokud to josef omylem vypne nebo zavře okno prohlížeče tak o své rozložení přijde. Pokud se mylím ať mě prosím josef opraví PS: ja ty charts na měny, ropu, gold také používám. | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: LCD monitory | |
| |
| | | | LCD monitory | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |