|
| Google | |
| | Autor | Zpráva |
---|
lynxsharpeye Moderator
Poeet p?íspivku : 737 Localisation : Ostrava Registration date : 03. 09. 07
| Předmět: Google Fri Dec 07, 2007 9:20 pm | |
| Ahoj Radku,
Jak se Ti dle TA jevi Google? Pokud FED vylozene nezklame, tak bych na nej rad koupil nejaky certifikat a svezl se kratkodobe na predpokladanem rally. Vidis tam dle TA nejakou uroven, ktera by sla oznacit jako "panick bottom - worst case scenario"? Google je dle SEC entries nejmene vlastnenou akcii (dle poctu investicnich entit) z 10-ti nejvetsich MCAPu v USA. To je bullish indikator. (Pro vysvetleni tem, kteri si nejsou jisti, co tim minim: underowned/overowned - nejedna-li se o fundamentalne slabou akcii, tak atraktivnejsimi se jevi akcie, kde pocet akcionaru je mensi, jelikoz se tim zvetsuje "pool" pripadnych kupcu a vice versa). Predpokladam ze USD bude do konce roku posilovat a Google vidim behem par let nad 1000 USD, skvely management, skvely fundament, obrovske moznosti, pri pripadnem pokracovani rally se investori budou vracet rustovym akciim, ktere jim predtim vydelaly penize. | |
| | | Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Google Fri Dec 07, 2007 11:13 pm | |
| | |
| | | lynxsharpeye Moderator
| Předmět: Re: Google Sat Dec 08, 2007 12:13 am | |
| nVIDIA - Average target price USD 42,60, soucasna cena USD 33.97, posledni doporuceni tam ma HOLD od Citi (ale v prumeru nabizi vetsi upside nez GOOG). Hmm, co se Ti na NVDA tolik libi? Soudis jen dle TA nebo je tam jeste nejaky fundament, o kterem bychom meli vedet vice :-) ? Mne se hodne moc libi jejich nova GeForce® 8M, ktera jako jedina umi pracovat s directX10, ale zatim je pekelne draha a nabizi ji jenom par notebooku. Prozrad co vis ;-)
Pravdou je, ze kdyz jsem nad tim zacal premyslet, tak na 670 USD vypadal mnohem atraktivneji. No, kdyby mi to s Googlem nevyslo kratkodobe, tak budu alespon drzet certifikat na akcii firmy, ktera do 5-ti let koupi DELL, vymaze iPodove vymysly z mapy sveta, ziska rozhodujici podil v produkci Hollywoodu, pohlti dalsich asi tak 40 content a service provideru, zrusi 20% MS mobilniho trhu v USA a zautoci na prevzeti (v te dobe notne zchudleho) Microsoftu pote, co nabidne svuj a lepsi operacni software zadarmo :-)))) (joking)
Hmm, ono to posilneni USD nebude tak vyrazne, kolem 0.78-9 je silna rezistence a kdyby nahodou, tak vyse nez 0.81-2 se to asi nedostane (a vetsinou pujde o zavirani shortu). Spise se mi jedna o to, ze se nebudu muset kratkodobe strachovat nad kurzem.
INTEL zni dobre (AMD mene)
Intel unveiled 16 server and high-end PC processors that will effectively increase a computer's performance and save energy.
These processors are the first to use Intel's Hafnium-based high-k metal gate, which will reduce electrical leakage that can inhibit the processor's performance. This breakthrough technology was announced in January and it marked another development milestone for Intel against its chief rival, Advanced Micro Devices (AMD 12.32), which isn't expected to roll out 45 nanometer product until mid-2008.
The new technology, in turn, will help Intel cut its manufacturing costs, which bodes well for profit margins.
:-) | |
| Předmět: Re: Google Sat Dec 08, 2007 1:12 am | |
| Jeste ke Google (ted budu fusovat na tvem pisku) - podivej se, co akcie delala tento rok, kdyz cena prolomila horni boilinger band lajnu (k cemuz doslo ted). Hmm, me se zda, ze MACD stoupa, ne sice nejak svizne, ale presto stoupa. Akorat ta 200 MA je ponekud prilis vzdalena od 50 MA, je to vystrazny signal? Dle meho chabeho mozku 550 je bezpecna KO, ale neposkytuje o moc vice nez 4x hebel. Hmmm. To neni moc.
NVDA, taky protla BB smerem nahoru a ted se blizi k protnuti 50MA, MACD je tam trochu strmejsi nez u Google. Jsou tohle duvody, proc se Ti NVDA libi? (ta 50 MA?). Podobna KO jako u Google mi da u NVIDIA hodnotu 26 USD, a tak vysokou KO na onwiste pro certifikaty v USD ani nevidim a v EUR certifikatech mi to vychazi neco kolem 18 EUR - hebel mirne nad 2 x. Nebo tam neco prehlizim (u NVDA)? pokud ne, tak z hlediska certifikatu mi vychazi lepe Google.
:-) | |
| | | Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Google Sun Dec 09, 2007 7:39 pm | |
| - lynxsharpeye napsal:
- Jeste ke Google (ted budu fusovat na tvem pisku) - podivej se, co akcie delala tento rok, kdyz cena prolomila horni boilinger band lajnu (k cemuz doslo ted). Hmm, me se zda, ze MACD stoupa, ne sice nejak svizne, ale presto stoupa. Akorat ta 200 MA je ponekud prilis vzdalena od 50 MA, je to vystrazny signal? Dle meho chabeho mozku 550 je bezpecna KO, ale neposkytuje o moc vice nez 4x hebel. Hmmm. To neni moc.
NVDA, taky protla BB smerem nahoru a ted se blizi k protnuti 50MA, MACD je tam trochu strmejsi nez u Google. Jsou tohle duvody, proc se Ti NVDA libi? (ta 50 MA?). Podobna KO jako u Google mi da u NVIDIA hodnotu 26 USD, a tak vysokou KO na onwiste pro certifikaty v USD ani nevidim a v EUR certifikatech mi to vychazi neco kolem 18 EUR - hebel mirne nad 2 x. Nebo tam neco prehlizim (u NVDA)? pokud ne, tak z hlediska certifikatu mi vychazi lepe Google.
:-) Ahoj lynxi meman moc casu ted moc psát tak jen krátce. - citace :
- podivej se, co akcie delala tento rok
no právě urvala se ze svého UP trendu a poslední 1/2 roku má nový UP trend který rozhodně nejde dlouhodobě udržet. Tzn. i když udělá nové high je pravděpodobné že s nižším momentem i cenovou oscilací což je v delším pohledu signál na korekci. Něco takového provádí teď zlato a ropa. - citace :
- Hmm, me se zda, ze MACD stoupa, ne sice nejak svizne, ale presto stoupa.
To je pravda moment znovu roste teď jde o to jestli jeho vrchol bude nad tím předešlým pokud ne je to signál ke korekci. - citace :
- Dle meho chabeho mozku 550 je bezpecna KO
To je pravda pokud zůstaneme v dlouhodobém UP trendu. Akcie NVIDIA jsem dal pouze jako příklad k Googlu. Takže netrvám na tom že to je lepší investice než google . Jen ji vice sleduji a např. teď před vanoci kdy vydala novou generaci g. karet G88xx má dost velké šance na rekordní zisk. k AMD dnes ještě ne ale v delším horizontu to může být dobrý kauf. Přece jen je to jediná firma na vrcholu jež vyrábí jak CPU, GPU tak i chipsety tzn. většinu toho co omezuje výpočetní výkon počítačů. ke certifikatum na google je mnohem větší výběr: ale spread je podobný: DE000GS4M4U5 DE000GS6MBC7 rozdíly jsou v setinach procent Všechno to zaleží na jak dlouho do toho chceš jit na týdny v tom zas tak velký problém nevidím na měsíce to už bych si dal pozor. | |
| Předmět: Re: Google Sun Dec 09, 2007 8:28 pm | |
| Muchas gracias por tu tiempo! | |
| Předmět: Re: Google Wed Dec 19, 2007 7:53 pm | |
| Ahoj Radku,
co bys rikal na pair trade GOOG versus YHOO, Google long - Yahoo short? | |
| | | Radek Moderator
| Předmět: Re: Google Wed Dec 19, 2007 9:00 pm | |
| - lynxsharpeye napsal:
- Ahoj Radku,
co bys rikal na pair trade GOOG versus YHOO, Google long - Yahoo short? Ahoj a na jak dlouho o tom uvažuješ? PS: to AMD si hlídej tak za 1/2 roku to může být docela dobrá investice. Už dnešní ceny jsou hodně zajímave z historického hlediska. Jen nesmí ta firma zkrachovat I takové hlasy již zazněly. | |
| Předmět: Re: Google Sun Feb 03, 2008 1:17 am | |
| Radku, Joseffe, budte tak hodni a sdelte mi vas nazor na GOOG.
Diky :-) | |
| | | Radek Moderator
| Předmět: Re: Google Sun Feb 03, 2008 4:48 pm | |
| - lynxsharpeye napsal:
- Radku, Joseffe, budte tak hodni a sdelte mi vas nazor na GOOG.
Diky :-) Ahoj Spíše ti však odpovím otázkou proč investovat do společnosti jež má P/E podobné jako nejpřekoupenější čínské akcie? http://finance.yahoo.com/q?d=t&s=GOOGP/E = 40,36 atd. Tzn. je do google vloženo již dnes velké očekávání a když zklame bude po premiu. Což v době předpokládané recese by nebylo velké překvapení. Proč nejít na jistotu např: Royal bank of Scotland: http://uk.finance.yahoo.com/q?s=RBS.LP/E: 5,99. Již dnes hodně přeprodaná v delším horizontu dle mého výborná investice. o poměru dividend raději pomlčím v dnešní době člověk neví kolik nakonec budou. Podobně pak některé Americké banky. Z hlediska TA není o čem psát společnost je hodně mladá nemá historii a tudíž není dle čeho dělat TA. A 1 roční grafy jsou v dnešních časech skoro k ničemu. | |
| Předmět: Re: Google Mon Feb 04, 2008 1:09 am | |
| - Radek napsal:
- lynxsharpeye napsal:
- Radku, Joseffe, budte tak hodni a sdelte mi vas nazor na GOOG.
Diky :-) Ahoj
Spíše ti však odpovím otázkou proč investovat do společnosti jež má P/E podobné jako nejpřekoupenější čínské akcie?
http://finance.yahoo.com/q?d=t&s=GOOG
P/E = 40,36 atd. Tzn. je do google vloženo již dnes velké očekávání a když zklame bude po premiu. Což v době předpokládané recese by nebylo velké překvapení.
Proč nejít na jistotu např:
Royal bank of Scotland:
http://uk.finance.yahoo.com/q?s=RBS.L
P/E: 5,99.
Již dnes hodně přeprodaná v delším horizontu dle mého výborná investice.
o poměru dividend raději pomlčím v dnešní době člověk neví kolik nakonec budou.
Podobně pak některé Americké banky.
Z hlediska TA není o čem psát společnost je hodně mladá nemá historii a tudíž není dle čeho dělat TA. A 1 roční grafy jsou v dnešních časech skoro k ničemu. ... treba proto, ze naprosty "shit" Yahoo byl Microsoftem ocenen na 69 P/E (cimz samozrejme netvrdim, ze Yahoo ma takovou cenu). U techto rychle rostoucich new economy firem nema smysl se ridit dle P/E. PEG je mnohem sledovanejsi udaj. Stejne tak nemuzes banky posuzovat dle P/E ale dle P/BV. | |
| | | Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: Google Mon Feb 04, 2008 11:00 am | |
| - lynxsharpeye napsal:
- Radku, Joseffe, budte tak hodni a sdelte mi vas nazor na GOOG. Diky :-)
Zdravím, technicky to vídím takto: Akcie je silně přeprodaná, nyní se nachází na silném suportu 500-520, začíná se tvořit divergence ( zatím velice malá), možný RTC. Největší nedostatek je, že nyní byl proražen růstový dvouletý suport současně s 200MA. Po těchto průrazech většinou akcie ještě padají. Fundament: Není možné nyní hledat v Yahoo s Microsoftem dost velkou konkurenci? | |
| Předmět: Re: Google Mon Feb 04, 2008 11:23 am | |
| - Joseff napsal:
- lynxsharpeye napsal:
- Radku, Joseffe, budte tak hodni a sdelte mi vas nazor na GOOG. Diky :-)
Zdravím, technicky to vídím takto: Akcie je silně přeprodaná, nyní se nachází na silném suportu 500-520, začíná se tvořit divergence ( zatím velice malá), možný RTC. Největší nedostatek je, že nyní byl proražen růstový dvouletý suport současně s 200MA. Po těchto průrazech většinou akcie ještě padají. Fundament: Není možné nyní hledat v Yahoo s Microsoftem dost velkou konkurenci? Diky Joseffe :-) To prorazeni 200MA jsem taky postrehnul a neni to dobra zprava. Y + M nejsou za tim poklesem a ani jejich konkurecni hrozba. Vice o techto trech v newsletteru (pokud dokazu premoci svou lenost a nejaky napsat ;-)) Zatim pro GOOG nevidim zadny katalyzator, nedojde-li k vyraznejsimu prodlouzeni RTC nebo jeho premeny do zmeny trendu - coz nepredpokladam. Hmmm, takze budu cekat, jestli tech 500 padne .., Diky :-) | |
| | | Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: Google Mon Feb 04, 2008 4:39 pm | |
| Největší softwarová společnost na světě Microsoft učinil v pátek první oficiální nabídku na převzetí top internetového providera Yahoo za velmi velkorysou sumu $44,6miliard, $31 za akcii, což je 62% navýšení ve srovnání se uzavírkou $19,90 dne 31.ledna. Investoři po zahájení mocně nakupovali akcie YHOO a cena vyskočila o 47,97%na $28,38. Intradenně cena rostla o více jak 55% a atakovala $30 hranici. Dow komponent Microsoft ale zamířil nečekaně do červených čísel, když se pozorovatelé domnívají, že i kdyby Microsoft Yahoo převal, situaci sektoru to nezmění, a pro Google nemůže znamenat vážnou konkurenci. Google opakovaně potlačil pokus jak Microsoftu, tak Yahoo stát se lídrem sektoru. Data Nielsen Online udávají, že podíl Google jako internetového prohledavače je 56 % v USA, Yahoo patří pouze 18 % a Microsoft 14 %. V celosvětovém měřítku loni meziročně vzrostl počet návštěvníků Google o 18 % na 273,9 milionů, Microsoft zaznamenal 95% nárůst a Yaghoo jen 7%. Akcie Google uzavíraly se ztrátou 8,58% na $515,90 poté, co výsledky ve 4Q nepředčily odhady WS a makléři snížili doporučení. Tržby sice meziročně rostly o 51% na $4,83 a čistý zisk o 17% na $1,21mld, $3,79 na akcii a vyjma jednorázových položek $4,43. Tržní odhady očekávaly $4,44. | |
| | | pepab Investor
Poeet p?íspivku : 90 Localisation : Vysočina Registration date : 02. 07. 07
| Předmět: Re: Google Tue Feb 05, 2008 11:41 am | |
| Když se tu hovoří o GOOG, zde je weekly chart jdoucí zpět do 2005. Nyní je více než 33% zpět z jeho all-time high a zpět pod důležitou $500 úrovní. Je zde zona okolo $480 do $525, která bude důležitá pro býky pro obhájení. | |
| Předmět: Re: Google Wed Feb 06, 2008 1:21 am | |
| 2.29% plus - hmmm, vzhledem k dnesnimu propadu indexu se mi jevi posileni GOOG podivne, uz ho kousek vlastnim, i kdyz ho mam zajisten hedgem na NASDAQ | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Google | |
| |
| | | | Google | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |